Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016 10:10

Επίκαιρη ερώτηση ΚΚΕ προς τον υπουργό ανάπτυξης και τροφίμων για τα προβλήματα των αγροτών

Κάλπικες αποδείχτηκαν οι υποσχέσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πολλά και μεγάλα τα ψέματα της προς την αγροτιά

Τα άγρια, σκληρά μέτρα που ξεκληρίζουν βίαια τους μικρομεσαίους αγρότες που έχουν απομείνει, ταχύτατα τα προωθεί η κυβέρνηση, αν και πριν 7 μήνες ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα χαρακτήριζε μέτρα-ταφόπλακα για τον αγροτικό τομέα, σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου που επισυνάπτεται:

Ακριβώς αυτά τα εξοντωτικά μέτρα που εξυπηρετούν το στρατηγικό στόχο της ΕΕ και γι' αυτό πάνε αγκαλιά με την ΚΑΠ, υιοθέτησε και υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τσακίζοντας την μικροκρομεσαία αγροτιά. Συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ο διακηρυγμένος στόχος της ΕΕ για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας και στον αγροτικό τομέα, μέσα από την οικονομική μεγέθυνση, σημαίνει καταστροφή και συρρίκνωση των μικρών και μεσαίων εκμεταλλεύσεων, προκειμένου να συγκεντρωθεί και να ενισχυθεί παραπέρα η κερδοφορία των μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων. Επιταχύνουν λοιπόν και αυτά τα μέτρα τη συγκέντρωση στη γη, παραγωγή και εμπορία των αγροτικών προϊόντων στις μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις.
Εξάλλου είναι γνωστό ότι, σύμφωνα με τους κανόνες της ΚΑΠ της ΕΕ, το 80% των αγροτών παίρνει μόνο το 20% των επιδοτήσεων και το 20% των αγροτών απολαμβάνει το 80% των επιδοτήσεων, ευνοώντας τους μεγάλους να γίνουν μεγαλύτεροι. Ειδικά με τη νέα ΚΑΠ 2014-2020 στερήθηκαν 90.000 δικαιούχοι της πενιχρής επιδότησης, επειδή ήταν κάτω των 250 ευρώ και είχε διοικητικό κόστος η διανομή της! Ωστόσο τα 3,5 δις ευρώ που προβάλει ως πανάκεια η κυβέρνηση ότι θα πάνε για αγροτική ανάπτυξη, δεν αφορούν τους μικρομεσαίους και τους νέους αγρότες, που τους εξοντώνει η αντιλαϊκή πολιτική της, αλλά κυρίως θα πάνε για την ανάπτυξη και ενίσχυση της κερδοφορίας του εμποροβιομηχανικού κεφαλαίου (μεταποιητές, μεγαλοεξαγωγείς, μεγαλέμποροι κ.ά.).
Ο κατάλογος με τα εργαλεία εξόντωσης των μικρομεσαίων είναι μεγάλος, περιέχονται στο 3ο μνημόνιο που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ, εξειδικεύονται σε νομοσχέδια που προωθούνται με συνοπτικές διαδικασίες.
Αυτή η αγριότητα των μέτρων έκανε «το ποτήρι να ξεχειλίσει», βγάζει μαζικά γεωργούς, κτηνοτρόφους, ψαράδες, μελισσοκόμους στους δρόμους, από την Ορεστειάδα, την Πέλλα, την Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, την Πελ/σο μέχρι τη Νάξο και την Κρήτη, στα μπλόκα του αγώνα για την επιβίωση. Τα βασικότερα είναι:

Πατήστε συνημμένα αρχεία για να διαβάσετε τη συνέχεια...

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016 10:21