Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016 09:51

Σκληρή επίθεση σην κυβέρνηση απο τον Δ. Κουτσούμπα Η ομιλία του στα Κοιλα κοζάνης

Στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων μιλησε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, 

 Στον χαιρετισμό-ομιλία του, ανέφερε τα εξής:

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Φίλοι και Φίλες
Σήμερα στους δρόμους της Αθήνας, χιλιάδες αγρότες από τα αγωνιζόμενα μπλόκα όλης της χώρας μαζί με τους εργάτες, τους άνεργους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων και μ’ ένα στόμα, μια φωνή, βροντοφώναξαν:
Πάρτε πίσω το σχέδιο για το ασφαλιστικό που βάζει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση.
Σήμερα στους δρόμους της Αθήνας «εργατιά – αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά» για να μην περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
Μια φωνή και μια γροθιά για να μπει φρένο στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Μια φωνή και μια γροθιά γιατί δεν πάει άλλο αρκετά πληρώσαμε, αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη τους.


Μια φωνή και μια γροθιά γιατί το ίδιο εκμεταλλευτικό σύστημα που πετάει τους φτωχούς αγρότες έξω από τα χωράφια τους, που τους ξεκληρίζει, καταδικάζει στην ανεργία, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα τους εργάτες, βάζει τη θηλιά με τα χρέη στους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ.
Μια φωνή και μια γροθιά απέναντι στην κυβέρνηση που απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό επιστρατεύει, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τη συκοφαντία, το ψέμα και την παραπλάνηση και τα γνωστά «ότι υλοποιούμε τη συμφωνία που υπογράψαμε».
Λέει και μια αλήθεια ο Τσίπρας όταν λέει ότι «η πρόταση για το ασφαλιστικό είναι απολύτως συμβατή με το γράμμα της συμφωνίας», της συμφωνίας – μνημόνιο που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και ψήφισαν όλα μαζί τα κόμματα της αστικής διαχείρισης.
Γιατί φωνάζει τώρα η ΝΔ; Γιατί διαμαρτύρεται η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα;
Όλοι μαζί αγκαλιά δεν ψήφισαν τον Αύγουστο το μνημόνιο που περιέγραφε με σαφήνεια τους βασικούς άξονες του ασφαλιστικού και του φορολογικού;
Όλοι μαζί αγκαλιά δεν ζητούν να τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις για να στηριχτεί η κερδοφορία του κεφαλαίου;
Όλοι μαζί παρέα λοιπόν βρίσκονται απέναντι από το λαό που αγωνίζεται.
Τι άλλο από συκοφαντία είναι ότι «οι αγρότες είναι φοροφυγάδες», που αναμασούν τα κυβερνητικά στελέχη;
Τι άλλο από συκοφαντία είναι ότι «οι αγρότες θα έρθουν στην Αθήνα με τα τανκς» όπως τόλμησε να πει ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας;
Τι άλλο από ψέμα είναι ότι «η πρόταση της κυβέρνησης διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού», όταν η αντιλαϊκή πολιτική δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα των ίδιων των εργατών, των ανέργων, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων επιστημόνων;

Ποιος μπορεί να επιβιώσει με τις συντάξεις πείνας, ποιος θα έχει να πληρώσει για τη σύνταξη και την ασφάλιση του, ποιος θα μπορεί να δουλεύει μέχρι τα βαθιά γεράματα;
Η μόνη βιωσιμότητα που εξασφαλίζεται είναι του κεφαλαίου που χρόνια τώρα απαιτεί να ξεμπερδεύει το κράτος με τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης προκειμένου το χρήμα που θα του απομένει να δοθεί στους καπιταλιστές για τις επενδύσεις τους.
Τι άλλο από παραπλάνηση είναι ότι η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό προστατεύει τους ασθενέστερους και ότι κάνει, δήθεν, δίκαιη κατανομή δικαιωμάτων και υποχρεώσεων; όπως είπε ο πρωθυπουργός;
Δεν ξέρει ο κ. Τσίπρας ότι αυτό το σύστημα, το καπιταλιστικό σύστημα, έχει – όχι απλά πολίτες δύο, τριών ή περισσότερων ταχυτήτων – έχει κοινωνικές τάξεις και μάλιστα ζει και αναπνέει από την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης από μια χούφτα παράσιτα κεφαλαιοκράτες που έχουν την εξουσία.
Και μέσα σ’ αυτό το σύστημα, τα περί δίκαιης κατανομής δικαιωμάτων και υποχρεώσεων μόνο ως παραμύθια για μικρά παιδιά μπορούν να ακουστούν;
Όπως παραμύθια για μικρά παιδιά είναι και αυτό που λένε ότι αυτό το σχέδιο παίρνει από βελτιώσεις.
Τι βελτιώσεις μπορεί να κάνει η κυβέρνηση σ’ αυτό το σχέδιο;
Μήπως θα επιστραφούν πίσω τα κλεμμένα των αποθεματικών των ταμείων;
Μήπως θα πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία αυτά που χρωστάνε στα ταμεία;
Μήπως θα παρέχεται σε όλους δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη;
Μήπως θα σταματήσουν να δουλεύουν τα νέα παιδιά σε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας;
Μήπως θα μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης;
Μήπως θα επανέλθει η 13η σύνταξη;
Όλα αυτά βεβαίως θα μπορούσαν να είναι κάποιες βελτιώσεις προς όφελος του λαού.
Όλα τα υπόλοιπα που σχεδιάζει η κυβέρνηση είναι η ταφόπλακά της κοινωνικής ασφάλισης.
Τι είδους βελτιώσεις μπορεί να κάνει η κυβέρνηση και μάλιστα καλεί για αυτό και σε διάλογο τους αγρότες;
Οι «βελτιώσεις» της, όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν στους αγρότες την παραμονή τους στα χωράφια και την επιβίωσή τους, αλλά επιταχύνουν το βίαιο ξεκλήρισμά τους, για να συγκεντρωθεί η γη σε λίγα καπιταλιστικά χέρια.
Απόδειξη ότι η κυβέρνηση το μόνο ζήτημα για το οποίο μιλά είναι δήθεν η προστασία του εισοδήματος του «κατά κύριο επάγγελμα αγρότη».
Άλλη μεγάλη παγίδα κι αυτή, στην οποία πέφτουν μέσα και κάποιοι αγρότες.
Γιατί, στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους μεγαλοαγρότες, οι οποίοι μάλιστα διεκδικούν αυτόν τον προσδιορισμό, με στόχο να πετάξουν έξω από την αγροτική παραγωγή τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.
Τέτοιες θέσεις εκφράζουν ορισμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις που εκπροσωπούν τα συμφέροντα μεγαλοαγροτών στις κινητοποιήσεις των τελευταίων βδομάδων.
Είναι και αυτό ένα ακόμα δείγμα του «ταξικού πρόσημου» που έχει η κυβέρνηση, με τους μεγαλοαγρότες, τους καπιταλιστές γης ενάντια στη φτωχομεσαία αγροτιά.
Φίλες και Φίλοι
Συντρόφισσες και Σύντροφοι
Ακούσατε τον Τσίπρα να λέει ότι έχει μπροστά του έναν δύσκολο κάβο, αλλά ότι μετά από αυτόν, βλέπει φως στον ορίζοντα.
Πόσες και πόσες φορές τα τελευταία χρόνια, έχει ακούσει και ξανακούσει ο λαός μας ότι υπάρχει φως στον ορίζοντα, ότι υπάρχει φως στο τούνελ;
Όταν μείωναν μισθούς και συντάξεις υπήρχε φως στον ορίζοντα…
Όταν καταργούσαν τον 13ο και 14ο μισθό,
όταν καταργούσαν την 13η και 14η σύνταξη, υπήρχε φως στον ορίζοντα…
Όταν έβαζαν το ένα μετά το άλλο τα χαράτσια, τον ΕΝΦΙΑ, την εισφορά αλληλεγγύης, υπήρχε φως στον ορίζοντα…
Όταν ισοπέδωναν εργασιακά δικαιώματα υπήρχε φως στον ορίζοντα…
Και τώρα που βάζουν ταφόπλακα στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης πάλι υπάρχει φως στον ορίζοντα….
Όμως το φως στον ορίζοντα είναι για τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και λοιπούς εκμεταλλευτές με ανάκαμψη των κερδών τους.
Για να βγουν τα κέρδη τους στο φως, πρέπει να καταδικαστούν στο σκοτάδι τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, του λαού.
Όπως το δικαίωμα να έχει αξιοπρεπή σύνταξη μετά από χρόνια δουλειάς.
Να έχει δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Με δυο λόγια να μην κινδυνεύει να πεθάνει στο δρόμο.
Και για να βλέπει φως στον ορίζοντα το μεγάλο κεφάλαιο πρέπει να απαλλαγεί από τα βαρίδια της υποχρέωσης των ασφαλιστικών εισφορών και άλλα, να εκμεταλλευτεί δηλαδή κι άλλο τον εργάτη.
Πανηγυρίζει ο πρωθυπουργός γιατί μπροστά στην αξιολόγηση έχει να επιδείξει υπέρβαση των στόχων του προϋπολογισμού κατά 2 δις ευρώ σε ταμειακή βάση.
Δηλαδή, έχει να επιδείξει, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ότι και οι προηγούμενες: το ξεζούμισμα της λαϊκής οικογένειας.
Ο εργάτης, ο φτωχός αγρότης, ο αυτοαπασχολούμενος, πληρώνει και συνεχίζει ενώ το κεφάλαιο κερδίζει από τις φοροαπαλλαγές, εισπράττει από τις επιδοτήσεις, από τα επενδυτικά πακέτα.
Φίλες και φίλοι
Φως στον ορίζοντα μπορεί να δει ο εργάτης, ο άνεργος, ο αυτοαπασχολούμενος, ο φτωχός αγρότης, ο νέος και η γυναίκα των λαϊκών οικογενειών στον αγώνα για να μην περάσει το ασφαλιστικό, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική.
Όταν ενισχύσει την πάλη του ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή.
Ιδιαίτερα τώρα μετά την επικίνδυνη εξέλιξη που αποτελεί η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη φρούρηση των ελληνοτουρκικών συνόρων στο Αιγαίο και των τουρκοσυριακών συνόρων, με αφορμή τον έλεγχο των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι τεράστιες γιατί συμφωνεί ουσιαστικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, ενώ παραμένει πιστή στο δόγμα του ευρωατλαντισμού, της συνδιαχείρισης του Αιγαίου κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ.
Όσο για τον όρο η εμπλοκή του ΝΑΤΟ να περιοριστεί στα τουρκικά χωρικά ύδατα, αυτό δεν αποτελεί παρά ένα ευχολόγιο, άνευ πρακτικού αντικρίσματος.
Ως γνωστόν, το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του και στηρίζει τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.
Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας ειρήνης και ασφάλειας για τη χώρα μας, αλλά παράγοντας αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, παράγοντας εμπλοκής της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που απειλούν συνολικά τα συμφέροντα των λαών της περιοχής της Ανατ. Μεσογείου.
ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, που προκάλεσαν τον πόλεμο στη Συρία, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία, που εξόπλισαν και ουσιαστικά στήριξαν τους δολοφόνους του «Ισλαμικού Κράτους» και ευθύνονται για το πρωτοφανές προσφυγικό κύμα, καλούνται τώρα να συνεχίσουν το έγκλημά τους.
Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, με δυσμενείς επιπτώσεις και στους ίδιους και στους εργαζόμενους της χώρας μας.
Η πολιτική της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, αυτών των λυκοσυμμαχιών, η άσκηση της εξουσίας από την αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό, δηλαδή, τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου, είναι επικίνδυνη για το λαό και τη χώρα.
Φίλες και Φίλοι
Συντρόφισσες και Σύντροφοι
Φως στον ορίζοντα μπορεί να δει η εργατική τάξη, ο λαός, όταν με τη συμμετοχή του στη δράση, στη συνέλευση, στη συζήτηση για την οργάνωση της πάλης, για το περιεχόμενο και τις μορφές του αγώνα, βάλει μπροστά, τα δικά του αιτήματα και όχι τα αιτήματα του ταξικού του αντίπαλου, του κεφαλαίου για την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του.
Φως στον ορίζοντα μπορεί να προκύψει από την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος με νέες δυνάμεις στη δράση, στο σωματείο, στην επιτροπή ανέργων, στον αγροτικό σύλλογο, στην επιτροπή των αυτοαπασχολούμενων, στο φοιτητικό – σπουδαστικό σύλλογο.
Με νέες δυνάμεις αλλά και με γραμμή σύγκρουσης, ανατροπής με αλλαγή τελικά τάξης στην εξουσία και όχι γραμμή για αλλαγή διαχειριστών εντός του άδικου εκμεταλλευτικού συστήματος και των διεθνών συμμαχιών του.

πηγη βιντεο kozanimedia.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016 09:59