Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 18:01

Η πανηγυρική ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για την αλληλεγγύη των πολιτών της Κοζάνης

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης χαιρετίζει το περίσσευμα ψυχής και την άμεση ανταπόκριση του λαού της ΠΕ Κοζάνης στην απρόσμενη κρίση που εκδηλώθηκε στην περιοχή μας όπου στράφηκαν και κατέλυσαν εκατοντάδες πρόσφυγες λόγο κλεισίματος των συνόρων στην Ειδομένη.
Σε ελάχιστο χρόνο οι καταλυτικές παρεμβάσεις του Δήμου Κοζάνης, της Περιφέρειας ΔΜ, συλλογικοτήτων και πολιτών επέτρεψαν στους ανέστιους πρόσφυγες να φιλοξενηθούν και βρουν θαλπωρή στην φιλόξενη γη μας.
Αυτές οι ενέργειες τιμούν την μακρόχρονη ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας.
Μέσα σε ένα δυσμενές ευρωπαϊκό περιβάλλον ως προς την προσφυγική κρίση, η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και ο ίδιος ο λαός αυτής της χώρας και τα κοινωνικά κινήματα, έχουν δώσει μάχες ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, σώζοντας χιλιάδες ανθρώπους στα νερά του Αιγαίου, αλλάζοντας το κλίμα υπέρ των προσφύγων και της ειρήνης. Η ξενοφοβία και ο ρατσισμός, ακόμα και σε λεκτικό επίπεδο έχει υποχωρήσει.
Στο δρόμο αυτό χωρίς καμία ταλάντευση πρέπει να συνεχίσουμε δίνοντας στην πράξη απάντηση στις ξενοφοβικές και ρατσιστικές πρακτικές συγκεκριμένων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, που ορθώνουν φράκτες και εγκαλούν τη χώρα μας για την πολιτική της.
Την ίδια ώρα που η Ελλάδα της αλληλεγγύης και φιλοξενίας δίνει τη μάχη στην Ευρώπη για να μείνουν τα σύνορα ανοιχτά και να υπάρχουν ασφαλείς διάδρομοι για τους ξεριζωμένους, ένα σύμπλεγμα χωρών με πυρήνα την Αυστρία δημιουργεί σχέδιο «εθνικής λύσης», παραβιάζει τις ευρωπαϊκές συμφωνίες, προσβάλει τον πολιτισμό και επαναφέρει μαύρες μνήμες από την σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία
Έχουμε ασφαλώς, επίγνωση τόσο των συσχετισμών στο πλαίσιο της Ευρώπης όσο και των ασφυκτικών πιέσεων που δέχεται η χώρα μας και ως προς τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης που έχουν δημιουργήσει ένα «παιχνίδι» για την μεταβίβαση ευθυνών στην ελληνική κυβέρνηση.
Η χώρα μας σηκώνει ένα βάρος που δεν της αναλογεί και επιδιώκει η προσφυγική κρίση να επιμεριστεί σε όλες της χώρες της Ευρώπης που πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να οικοδομήσουν μία κοινά αποδεκτή λύση.
Οι εθνοφοβικές κραυγές και οι απειλές του υπό σύσταση «άξονα» είναι έξω από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και δεν θα έχουν καμία τύχη.
Τέλος ο ελληνικός λαός έχει κάθε λόγο να πρωτοστατήσει και πρέπει να πρωτοστατήσει σε ένα μεγάλο πανευρωπαϊκό αντιπολεμικό κίνημα, ετούτη τη στιγμή για την κατάπαυση του πυρός και την ειρήνευση στις εμπόλεμες περιοχές.
Το Γραφείο Τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης