Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 18:12

Ερώτηση στην βουλή απο την Ευη Χριστοφιλοπούλου για το Μποδοσάκειο - Μαματσειο νοσοκομείο Κοζάνης

Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό

Θέμα: Κλείσιμο κλινικών & ΤΕΠ στο Γενικό Νοσοκομείο Μαμάτσειο – Μποδοσάκειο της Π.Ε. Κοζάνη

Κύριε Υπουργέ,

Από 1η Δεκεμβρίου 2015, με Ερώτησή μας (Α.Π. 1583/1-12-2015) σας είχαμε επισημάνει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Μαμάτσειο – Μποδοσάκειο της Π.Ε. Κοζάνης και τον κίνδυνο να διακοπεί η λειτουργία της παθολογικής κλινικής.

Στην από 13 Ιανουαρίου 2016 επίσημη απάντησή σας, μας ενημερώνετε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διορισμοί για την κάλυψη θέσεων τακτικού προσωπικού καθώς και επικουρικών ιατρών.

Ενάμιση μήνα μετά, τα λόγια σας έχουν παραμείνει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και τελικά δεν αποφεύχθηκε το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής καθώς και του ΤΕΠ του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, ενώ υπάρχει άμεσος κίνδυνος να κλείσουν παθολογική κλινική και  ΤΕΠ και του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης.

Επιπλέον, η μέχρι σήμερα επιλογή της κυβέρνησης να αφήσει «ακέφαλα» τα Νοσοκομεία της χώρας παύοντας χωρίς αντικατάσταση τους Διοικητές και παράλληλα επιφορτίζοντας τους γιατρούς να εκτελούν χρέη Διοικητή, επιδεινώνει τα προβλήματα. Σύμφωνα και με την ωμή δήλωση  σε ραδιοφωνικό σταθμό του ίδιου του ιατρού που εκτελεί χρέη Διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Μαμάτσειο – Μποδοσάκειο, ο ίδιος αδυνατεί να επιλύσει το πρόβλημα της εφημέρευσης διότι όντας ο ίδιος γιατρός δεν θέλει να συγκρουστεί με τους συναδέλφους του.

Δεδομένου ότι τα κενά σε ιατρικό προσωπικό δεν έχουν καλυφθεί και δεν έχετε προχωρήσει σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό για τα 5 Νοσοκομεία καθώς και τα Κέντρα Υγείας στη Δυτική Μακεδονία - εκτός από τις διαρκείς μετακινήσεις προσωπικού και κυρίως γιατρών από μονάδα σε μονάδα που τείνουν να παγιωθούν - , ερωτάσθε:

  1. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβείτε για την άμεση επίλυση των σοβαρών προβλημάτων και την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου.
  2. Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν με μόνιμο ιατρικό & νοσηλευτικό προσωπικό.
  3. Πότε θα τοποθετηθούν οι νέοι Διοικητές στα Νοσοκομεία, προκειμένου οι ιατροί να ασκούν αποκλειστικά ιατρικό έργο στο Νοσοκομείο όπου εργάζονται και να μην παρατηρούνται φαινόμενα ελλείμματος διοίκησης;

 

 

 

 

Η ερωτώσα βουλευτής

 

 

Εύη Χριστοφιλοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 18:17