Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 09:54

Το μήνυμα του Ε. Σημανδράκου μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στις Βρυξέλλες: ''Περισσότερο Ευρώπη και δημοκρατικές δομές στις χώρες προέλευσης των τρομοκρατών''

Tο σημερινό αποτρόπαιο και τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης είναι ένα χτύπημα στην καρδιά της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει καταστεί σαφές πως οι ευρωπαϊκές κοινωνίες..

είναι ανοχύρωτες μπροστά στην απειλή του νέου αυτού είδους τρομοκρατίας. Το φαινόμενο των αυτουργών βομβιστών δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί μόνο με την περιστολή των ατομικών ελευθεριών ή την παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως είναι περιορισμοί στην ελευθερία κυκλοφορίας ή παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Είναι ανέφικτο τεχνικά και αντίθετο με τις ιδρυτικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η παρακολούθηση των πολιτών για τον εντοπισμό δυνητικά τρομοκρατών. 
Η υπαρκτή και ύπουλη αυτή απειλή δεν πρέπει να δώσει τη θέση της στην ξενοφοβία και την τρομο-υστερία. Η Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει, εν μέρει, το φαινόμενο χτυπώντας το στη ρίζα. Προσηλωμένη στις ιδρυτικές της αξίες, οφείλει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των πολιτών και να επιδιώξει την εγκαθίδρυση δημοκρατικών δομών στις χώρες εκπαίδευσης των τρομοκρατών. Μόνο έτσι θα εξαλειφθεί ο νοσηρός αυτός μηχανισμός παραγωγής νέων τρομοκρατών. Όταν τα κράτη καταρρέουν αναδύονται σκοτεινές δυνάμεις από το εσωτερικό τους και απελευθερώνονται απειλές για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Η Ευρώπη και ο δημοκρατικός κόσμος μπορεί να απαντήσει στις απειλές αυτές. Μια τέτοιου είδους όμως αποστολή απαιτεί αφοσίωση και συλλογική διεθνή δράση και όχι οχύρωση πίσω από τα εθνικά σύνορα. 
Σαφέστατα η καταδίκη πρέπει να είναι ομόφωνη είτε πρόκειται για θύματα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είτε πρόκειται για θύματα στις χώρες στις οποίες δρουν ανεξέλεγκτα οι τρομοκράτες. Εκφράζω τη λύπη μου για τη μαύρη αυτή στιγμή που στιγμάτισε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Εύχομαι να μην γίνουμε μάρτυρες ξανά παρόμοιων γεγονότων. Ελπίζω σε μια ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινομένου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 09:59