Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 09 Μαϊος 2016 06:26

Με 153 «ναι» ψηφίστηκε το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο

 

Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση υπερψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο, με 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων να ψηφίζουν υπέρ, 143 κατά ενώ υπήρχαν και τέσσερις απουσίες.
Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε μερικές ώρες πριν από το κρίσιμο για την Eλλάδα Eurogroup, κατά τη διάρκεια του οποίου εκτός από τις διαπραγματεύσεις θα τεθεί επί τάπητος για πρώτη φορά και το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Απουσίασαν οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστας Βλάσσης (ΝΔ) η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Μίχος από την ΧΑ.
Η ψήφιση του νομοσχεδίου σημαδεύτηκε από έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των μελών του Κοινοβουλίου, που ουκ ολίγες φορές πήραν προσωπικό χαρακτήρα. Ιδιαίτερα σφοδρή ήταν και η κόντρα μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, που διασταύρωσαν τα ξίφη τους λίγη ώρα πριν διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε μετά από σχετικό αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
«Θερμό» ήταν και το επεισόδιο μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη και χρυσαυγιτών βουλευτών, μια κόντρα που οδήγησε στην διακοπή της διαδικασίας για περίπου μισή ώρα. Οι τραμπουκισμοί και οι ύβρεις του Ιωάννη Λαγού ανάγκασαν τον προεδρεύων της Βουλής να αποβάλει από την αίθουσα τον χρυσαυγίτη βουλευτή και στη συνέχεια να ανακοινώσει τον προσωρινό αποκλεισμό του από συνεδριάσεις της Ολομέλειας. 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Μαϊος 2016 06:30