Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016 01:08

Ο Θέμης Μουμουλίδης, με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Αντώνη Τουρλιδάκη για θέματα ανάπτυξης του Πανεπιστημίου.

Συνάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη, με τον   πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Αντώνη Τουρλιδάκη για θέματα ανάπτυξης του Πανεπιστημίου.

 

Με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Αντώνη Τουρλιδάκη, συναντήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου, ο βουλευτής Θέμης Μουμουλίδης, μέλος της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Στην συνάντηση συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα του Πανεπιστημίου, καθώς και ο ρόλος του στη νέα εποχή, με βάση το νέο σχεδιασμό και την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που δρομολογείται από την κυβέρνηση.

Απαραίτητο στοιχείο η ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων και η κατάθεση σχεδίου που να απαντά στο τρίπτυχο: «Βιωσιμότητα– Ανάπτυξη – Ποιότητα Σπουδών».

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο, όπως η υποστελέχωση διαφόρων τμημάτων, και ο περιορισμός της χρηματοδότησης.

Διαπιστώθηκε επίσης πως υπάρχουν πολλές και σοβαρές δυνατότητες ανάπτυξης του Πανεπιστημίου καθώς και η δυναμική παρουσία του στον εθνικό χάρτη Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η ουσιαστική σύνδεση του Πανεπιστημίου με τις τοπικές κοινωνίες, και η συμβολή του στον αναπτυξιακό σχεδιασμό και την πραγματικότητα της περιοχής, είναι καθοριστικής σημασίας.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα η (επιστημονική) διασύνδεση του Πανεπιστημίου με τις δραστηριότητες αποκατάστασης εδαφών της ΔΕΗ, η ουσιαστική σύνδεσή του με την βιβλιοθήκη Κοζάνης, αλλά και σημαντικούς φορείς πολιτισμού της περιοχής (Μουσεία κ.ά.) και βέβαια η διεκδίκηση και δημιουργία και νέων τμημάτων του Πανεπιστημίου, γεγονός που θα συμβάλλει στην  ουσιαστική αναβάθμισή του.

Συμφωνήθηκε η συνάντηση να επαναληφθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Από το Γραφείο Τύπου 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016 01:15