Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 02 Ιουλίου 2016 20:41

Η ανακοίνωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μίμη Δημητριάδη για το θέμα του κλεισίματος των κλινικών των νοσοκομείων

Η   γνωμοδοτική απόφαση που πήρε  το διοικητικό συμβούλιο των δύο νοσοκομείων Κοζάνης -Πτολεμαΐδας  για κλείσιμο εκ περιτροπής ανα 15νθήμερο των παθολογικών τους κλινικών,είναι απαράδεκτη και εναντίον  της Δημόσιας Υγείας  της περιοχής μας.

 

Η  άμεση εκτέλεση αυτής της απόφασης  από τις διοικήσεις ,χωρίς την έγκριση των αρμόδιων υπηρεσιών, είναι παράνομη και εκτρέπεται της ορθής κρατικής λειτουργίας.

Η απάνθρωπη, υποχρεωτική  μεταφορά ασθενών , είναι ένα όνειδος που θα σημαδεύει ανεξίτηλα τους εμπνευστές της.

Η επίκληση πραγματικών προβλημάτων υποστελέχωσης, δεν τους παρέχει καμμία νομιμοποίηση να πράξουν αυτήν την ύβρη στον δοκιμαζόμενο χώρο της Δημόσιας Υγείας.

Συνέβη μάλιστα σε μια περίοδο όπου έχουμε ήδη περισσότερους γιατρούς στα νοσοκομεία και έχουν προκυρηχτεί (μετά από χρόνια) δεκάδες επιπλέον θέσεις ,που πράγματι ελλείπουν. Καθώς και μέρες πριν την ανακοίνωση του νέου διοικητή.

Η ευθύνες είναι υπαρκτές , συγκεκριμένες και θα επιμεριστούν.Θα τις αναζητήσει η θεσμική διαδικασία που προβλέπεται και ακολουθεί.

Η αποκατάσταση τις ομαλότητας και της συνέχισης λειτουργίας των δύο κλινικών  έχει επισυμβεί από χτές το βράδυ.Αποδεικνύοντας με τον πιο εύγλωτο τρόπο πως αυτή είναι εφικτή.

Οι ακραίες συμπεριφορές συντεχνιασμού ,αμοραλισμού και δολοπλοκίας που επέδειξαν οι υπεύθυνοι αυτής της ιστορίας ,στόχευαν μόνο στην προσπάθεια της κυβέρνησης , που αφορά  την  ανασυγκρότηση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Απέδειξαν πως η προστασία των δικαιωμάτων ασθενών και γιατρών αναφέρονται στον λόγο τους ακριβώς γιατί θέλουν να τα καταστρατηγήσουν.

Η προσήλωση μας στην διάσωση και ανασύνταξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι δεδομένη και ελπιδοφόρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Ιουλίου 2016 20:46