Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016 22:31

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Μικρολίμνη Πρεσπών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν του Αρχιφύλακα Ηλία Κωστένη στην Μικρολίμνη Πρεσπών εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα το σημαντικό έργο ανάπλασης του οικισμού.

 

Ο Ηλίας Κωστένης γεννήθηκε στις 9.3.1970 στην Φλώρινα, κατατάχτηκε στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το 1999 και μέχρι το θάνατό του υπηρετούσε στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών. Τον Δεκέμβριο του 2013 τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος συνέπεια εγκληματικής ενέργειας. Ήταν έγγαμός με την Χριστίνα Νεδέλκου και πατέρας της Βασιλικής Κωστένη, 14 ετών σήμερα.

Το μνημείο του Αρχιφύλακα Κωστένη σχεδιάστηκε και φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Φίλιππο Καλαμάρα με δαπάνη του Δήμου Πρεσπών σε συνεργασία με το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύει ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κύριος Νίκος Βούτσης, ενώ έχουν προσκληθεί μέλη της κυβέρνησης, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, Bουλευτές, Δήμαρχοι κλπ. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει επίσης επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμούς, κατάθεση στεφάνου και απόδοση τιμών στον εκλιπόντα.

Η ανάπλαση του οικισμού της Μικρολίμνης, που περιλαμβάνει νέα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και ανάπλαση του οικισμού με αναμόρφωση όλου του παραλίμνιου μετώπου και φιλοδοξεί να καταστήσει το χωριό ένα σημαντικό σημείο ενδιαφέροντος και πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής, χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας 2007-2013.

Η τελετή των αποκαλυπτηρίων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016 στις 7μμ.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016 22:34