Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 09 Μαϊος 2011 11:18

Ερώτηση απο Κουκουλόπουλο, Χαντάβα για την αναγνώριση προϋπηρεσίας επιστημόνων των Ο.Τ.Α.

koinoboulioΣτην ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν και άλλοι 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αναφέρονται τα εξής:

«Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2738/1999 μονιμοποιήθηκαν όσοι παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα κατάρτισης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας άνεργων επιστημόνων αποφοίτων Α.Ε.Ι. & Τ.Ε.Ι., σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Τοπικής Ανάπτυξης. Ένα πρόγραμμα ..

που υλοποιήθηκε από το ΥπουργείοΕσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., τον Ο.Α.Ε.Δ. και την Ε.Ε.Τ.Α.Α. βάσει προγραμματικής σύμβασης.

Το πρόγραμμα είχε συνολική διάρκεια 2.264 ώρες, από τις οποίες 600 ώρες ήταν θεωρητική κατάρτιση και 1.664 πρακτική εφαρμογή και εκτελέστηκε για λογαριασμό της ΚΕΔΚΕ από την ΕΕΤΑΑ. Η υλοποίησή του ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1998 και ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 1999. Συνοπτικά περιλάμβανε θεωρητική κατάρτιση 4 μηνών και πρακτική κατάρτιση στους Ο.Τ.Α. που δημιουργήθηκαν με βάση το Ν. 2539/97.

Παρόλο όμως που η παρακολούθηση αυτού του προγράμματος αποτελούσε προϋπόθεση για την μονιμοποίηση των άνεργων επιστημόνων αποφοίτων Α.Ε.Ι. & Τ.Ε.Ι. που συμμετείχαν, εντούτοις δεν αναγνωρίσθηκε ως προϋπηρεσία ο χρόνος παρακολούθησης του προγράμματος.

Σημειώνεται δε ότι οι Μηχανικοί ΠΕ λόγω της υποχρεωτικής ασφαλίσεως τους στο ΤΣΜΕΔΕ, για να αποκτήσουν έναρξη επαγγέλματος, κατά τη διάρκεια του προγράμματος πλήρωσαν τις εισφορές τους με δικές τους δαπάνες ενώ το πρόγραμμα κάλυπτε μόνο την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τις υπόλοιπες ειδικότητες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: Προτίθεται να φέρει σχετική νομοθετική ρύθμιση ώστε το παραπάνω χρονικό διάστημα να αναγνωριστεί ως προϋπηρεσία στο δημόσιο για όσους συμμετείχαν στο πρόγραμμα;».

Την ερώτηση υπογράφουν οι Πάρις Κουκουλόπουλος, Γιάννης Αμοιρίδης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βασίλης Γερανίδης, Νάντια Κωνσταντοπούλου, Τώνια Αντωνίου, Άγγελος Μανωλάκης, Σούλα Μερεντίτη, Σπυροπάνος Μαργέλης, Αθανάσιος Γικόνογλου, Έκτωρ Νασιώκας, Νίκος Σαλαγιάννης, Μαρία Σκραφνάκη, Αθανάσιος Χαντάβας, Όλγα Ρεντάρη- Τέντε, Δημήτρης Λιντζέρης.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Μαϊος 2011 11:24