Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016 11:48

Μέτρο ανάσα για εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες- «Παγώνουν» οι ληξιπρόθεσμες εισφορές έως 31/12

Την άμεση προώθηση και ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 81ης ΔΕΘ το οποίο θα περιλαμβάνει τις φοροελαφρύνσεις από τη

χρήση του πλαστικού χρήματος, τις οικειοθελείς αποκαλύψεις χρημάτων με στόχο σε δύο χρόνια να έχει δημιουργηθεί ο κατάλληλος δημοσιονομικός χώρος για μείωση της φορολογίας.

Επίσης ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα μέτρο-ανάσα για εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους των οποίων οι ασφαλιστικές εισφορές που καθίστανται ληξιπρόθεσμες έως τις 31/12/2016 «παγώνουν», χωρίς βέβαια να διαγραφούν ώστε να μπορεί κανείς να είναι ασφαλιστικά ενήμερος εάν είναι συνεπής στις τρέχουσες οφειλές του.

Παράλληλα, για τους επιχειρηματίες, θεσπίζεται λογαριασμός αποκλειστικής χρήσης για πληρωμή προμηθευτών, μισθοδοσίας και ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών, χωρίς δυνατότητα κατάσχεσης.

Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε πως ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από έναν δικαιότερο φόρο και σε πρώτη φάση, μέσα στο 2017, προσανατολίζονται στην επέκταση των απαλλαγών ώστε να ελαφρυνθούν τα πιο ευάλωτα στρώματα.

Από το μείον της επταετούς ύφεσης περνάμε στο θετικό πρόσημο της ανάπτυξης, τόνισε ο πρωθυπουργός από το Βελλίδειο. Κλείνει ένας κύκλος και οφείλουμε να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα, τουλάχιστον σε ορίζοντα πενταετίας. Πρέπει να στραφούμε στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι μέσα σε πέντε χρόνια με τις καταστροφικές επιλογές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καταστράφηκε το ένα τέταρτο του Εθνικού μας πλούτου, μειώθηκε κατά 40% το διαθέσιμο εισόδημα, εκτοξεύθηκε στο 28% η ανεργία, διευρύνθηκε κατά 38% το όριο της φτώχειας. Σήμερα που όλες οι ενδείξεις και οι δείκτες δείχνουν ότι αυτός ο κύκλος κλείνει, οφείλουμε να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα τουλάχιστον σε ορίζοντα πενταετίας.

Υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να αλλάξουν στάση οι εταίροι, προσθέτοντας όμως ότι θα πρέπει και εμείς να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και στρατηγική. «Να σταματήσουμε να έχουμε το μυαλό μας μόνο στα δημόσια οικονομικά και στραφούμε στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Δηλαδή στη δημιουργία νέου πλούτου αλλά και στην αλλαγή του τρόπου διανομής του, στη καινοτομία, στην έρευνα, στην υγιή επιχειρηματικότητα», σημείωσε.

πηγη: www.enikonomia.gr 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016 11:53