Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 09 Μαϊος 2011 16:04

Εκρηξη Λοβέρδου για διγλωσσία και καθυστερήσεις - Ζήτησε το επικαιροποιημένο Μνημόνιο να υπογραφεί από τους υπουργούς και να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή

Εκρηξη Λοβέρδου για διγλωσσία και καθυστερήσεις - Ζήτησε το επικαιροποιημένο Μνημόνιο να υπογραφεί από όλους τους υπουργούς και να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία από τη ΒουλήΕπιφυλάξεις για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εξέφρασε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ξεκαθαρίζοντας ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα πρέπει να εγκριθεί με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, ενώ η επικαιροποιημένη εκδοχή του Μνημονίου θα πρέπει να εγκριθεί από το σύνολο του Υπουργικού Συμβουλίου και όχι μόνο από τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Στο εξής, τόνισε, πρέπει να εγκρίνονται τα κείμενα..

για την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό διάσωσης από αυξημένη πλειοψηφία της Βουλής.

Τη δήλωση-βόμβα έκανε το πρωί σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας ξεκαθαρίζοντας: «δεν έχω θέση σε νεφελώδεις τακτικές». Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι όλα τα κείμενα, ό,τι απορρέει δηλαδή από την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό διάσωσης Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ και το μνημόνιο, πρέπει να υπογράφονται από το σύνολο των μελών του υπουργικού συμβουλίου και να εγκρίνονται από αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή. «Πρέπει να υπάρχει ενότητα», τόνισε ο υπουργός, και «αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί» όπως είπε, σχολιάζοντας και τη διαφοροποίηση υπουργών εντός της κυβέρνησης.

«Δίνουμε έναν πόλεμο σε καιρό ειρήνης, οι ημέρες που περνάμε είναι κρίσιμες» είπε ο κ. Λοβέρδος. «Πρέπει να άρουμε αμέσως τις λανθασμένες εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί εκτός συνόρων και να συνειδητοποιήσουμε εντός συνόρων ότι ο αγώνας είναι μπροστά. Πρέπει να πολεμήσουμε ομόφωνοι, ορκισμένοι, δυνατοί και αποφασισμένοι. Ενοχικές τάσεις και αμφισημίες δεν χωράνε», σημείωσε.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι «για να σταλεί το κατάλληλο μήνυμα, πρέπει το σχετικό σχέδιο νόμου να ψηφιστεί μέσα από μία δημιουργική κοινοβουλευτική διαδικασία, όπου θα κατατεθούν στους βουλευτές όλα τα στοιχεία που αφορούν την οικονομική κατάσταση της χώρας. Και που για την ψήφισή του, όμως, θα πρέπει να ζητήσουμε αυξημένη πλειοψηφία.

»Τα 3/5 ή τα 2/3 της Βουλής, μπορούν να αποτελέσουν όχι βέβαια τη συνταγματική, η οποία είναι δεδομένη, αλλά τη διερυμένη πολιτική νομιμοποίηση του σχεδίου νόμου. Αυτό επιβάλλει το συμφέρον της χώρας» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος συγκάλεσε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας για να προχωρήσει στις σχετικές ανακοινώσεις, δήλωσε - διαβάζοντας και έχοντας για πρώτη φορά γραπτό κείμενο για να μοιράσει στους εκπροσώπους του Τύπου - ότι στις παρούσες συνθήκες και αν δεν τηρηθεί αυτός ο όρος ο ίδιος «δεν έχει θέση σε νεφελώδεις τακτικές», σημειώνοντας ότι «βρίσκεται πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού».

Σε τρία σημεία εντόπισε ο κ. Λοβέδρος την κριτική του στις αστοχίες και τις αδυναμίες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην ανάγκη να προχωρήσουν τώρα οι αποκρατικοποιήσεις.

- «Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος», επισήμανε, «οφείλουμε με τις πολιτικές μας να καλύψουμε τα ελλείμματα που εμφανίζονται ήδη στην εκτέλεση του προυπολογισμού του 2011, ακόμη και με ορισμένες οριζόντιες πολιτικές».

- Θα κάνουμε, πρόσθεσε, «ό,τι χρειαστεί η χώρα και οι πολίτες της, προφανώς και δεν εννοώ να θιγούν οι συνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι, αλλά πέρα αυτών δεν θα πρέπει να εξαιρεθεί κανείς»!

- Το τρίτο σημείο της κριτικής του αφορούσε τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, για τις οποίες επικαλέστηκε την αναφορά του στο υπουργικό συμβούλιο της 15ης Απριλίου οτι «οι προσλήψεις στο δημόσια από μία προς πέντε πρέπει να γίνουν μηδέν προς πέντε, να σταματήσει, δηλαδή, κάθε νέα πρόσληψη με ελάχιστες, αναγκαίες εξαιρέσεις».

της Έλενας Φυντανίδου απο TO BHMA


Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Μαϊος 2011 01:42