Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 07:23

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Γ. ΝΤΖΙΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Σήμερα την 21η Νοεμβρίου, η εκκλησία μας γιορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου και ταυτόχρονα η Πατρίδα μας ή μάλλον για την ακρίβεια, ο Ελληνικός Λαός γιορτάζει τις Ένοπλες Δυνάμεις του. Γιατί αυτές είναι σαρξ εκ της σαρκός του. Αποτελούν το ένοπλο τμήμα του Λαού.

Το τμήμα στο οποίο ο Ελληνικός Λαός ανέθεσε τη διασφάλιση της άμυνας και της ανεξαρτησίας της χώρας. O ταυτόχρονος αυτός εορτασμός συνδέει τον Ελληνισμό με τη χριστιανοσύνη και την Παναγία με τις Ένοπλες Δυνάμεις τις χώρας.

Η Ελλάδα μας διατηρεί το ακριβό προνόμιο να υπερηφανεύεται για τους ήρωές της, που έπεσαν μαχόμενοι στα πεδία των μαχών, για να μπορούμε εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε με ειρήνη τα αγαθά της ελευθερίας. Είναι άξιοι τιμής και μνήμης, όπως λέει ο Περικλής στον Επιτάφιο, διότι «την χώραν ελευθέραν δι’ αρετήν παρέδοσαν, και μαχόμενοι ἐτελεύτησαν, δικαιοῦντες μὴ ἀφαιρεθῆναι αὐτὴν».

Τιμούμε επίσης όλα τα στελέχη τους στρατεύσιμους άνδρες και γυναίκες, εθνοφύλακες και πολιτικό προσωπικό που διασφαλίζουν σήμερα τα σύνορα και τα συμφέροντα της χώρας – σε ξηρά, θάλασσα και αέρα – κάτω από συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες και αντίξοες .Ο Ελληνικός Λαός τους θαυμάζει, τους σέβεται και τους εμπιστεύεται.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνιστούν την έσχατη «γραμμή άμυνας» της Πατρίδας. Αν δεν υπάρχει ειρήνη και ασφάλεια η κοινωνία μας δεν μπορεί να επιδοθεί στα ειρηνικά της έργα. Για να επιτευχθούν αυτά πρέπει να έχουμε επιτυχημένη στρατηγική αποτροπής την οποία μόνο αποτελεσματικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να εγγυηθούν. Με τον τρόπο αυτό οι ΕΔ γίνονται εγγυητές της Δημοκρατίας, για τη λειτουργία της οποίας απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η ειρήνη και η ελευθερία.

Η δυσβάστακτη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, δεν πρέπει να έχει επιπτώσεις στην αποφασιστικότητα, στο φρόνημα και τη θέληση προς αντίσταση. Άλλωστε όπως είπε και ο Δημάρατος στον Ξέρξη όταν τον ρώτησε για το αξιόμαχο των (φτωχών) Ελλήνων «τη Ελλάδι, πενίη αιεί ποτε σύντροφος εστί ».

H Πατρίδα όμως οφείλει να λαμβάνει κάθε μέριμνα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να μπορεί να λειτουργεί στο κατάλληλο περιβάλλον και με τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Διότι όπως είπε και ο Θουκυδίδης «Άνδρες γαρ πόλις, και ου τείχη ουδέ νήες ανδρών κεναί».

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας φέρουν μια ιδιαίτερα βαριά ιστορική κληρονομιά και έχουν χρέος να τιμήσουν την ιστορία και τις θυσίες των προγόνων και να δώσουν την υπόσχεση ότι: «Άμμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες».

Εύχομαι στους αξιωματικούς άνδρες και γυναίκες, τους οπλίτες, τους εθνοφύλακες και το πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων Χρόνια Πολλά, υγεία και δύναμη.

Αντιστράτηγος ε.α. Ντζιμάνης Γεώργιος

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης

Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 07:30