Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 17:11

Αρθρο του Θ. Καρυπίδη στο ΑΠΕ ΜΠΕ: Με συνέργεια, συναπόφαση και ενότητα προχωράμε

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε μια κρίσιμη περίοδο, δηλώσαμε σε κάθε τόνο ότι βασικό ζητούμενο, αν θέλουμε να προχωρήσουμε, είναι η ενότητα και η συναπόφαση, σε μια σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την ενέργεια, την απασχόληση και τη διακυβέρνηση.

Συνέργεια, επικουρικότητα, ενότητα, σωστή διαχείριση των πόρων  είναι μερικές απο τις έννοιες-κλειδιά που μας ακολουθούν σε ό,τι σχεδιάζουμε.
Tο τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες σημαντικής κινητικότητας σε ό,τι αφορά στα θέματα της ενέργειας, όπου διαδραματίσαμε και διαδραματίζουμε καθοριστικό ρόλο. Ζητούμενο για μας είναι η σύνθεση προς μία κοινή πρόταση ενεργειών που θα πρέπει να αποτελέσει πεδίο συμφωνίας και δέσμευσης για όλους.
Νέες προκλήσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, πρωτοβουλίες για τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ, θέματα περιβάλλοντος (Ειδικό Ταμείο Περιβαλλοντικής Αποκατάστασης), Ειδικό Τιμολόγιο για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, αξιοποίηση ύπαρξης της ΔΕΗ στην περιοχή σχετικά με την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα, το μέλλον της περιοχής υπό το πρίσμα της μεταλιγνιτικής περιόδου, το μεγάλο ζήτημα των μετεγκαταστάσεων οικισμών λόγω των εξορυκτικών δραστηριοτήτων, οι εργολαβίες και η απασχόληση, η αξιοποίηση του βιομηχανικού αποθέματος των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ για ανάπτυξη του βιομηχανικού  τουρισμού, το ολοκληρωμένο κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού στα ορυχεία και εναλλακτικών μορφών ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή, η αξιοποίηση των θερμών νερών τηλεθέρμανσης για παράλληλες παραγωγικές δραστηριότητες (π.χ. θερμοκήπια), η αξιοποίηση των παραλίμνιων περιοχών των τεχνητών λιμνών, οι προσλήψεις (μόνιμες και οκτάμηνα), η εντοπιότητα, η Μονάδα Πτολεμαίδα 5 και η διέλευση του φυσικού αερίου από την περιοχή είναι ενδεικτικά θέματα που μας απασχολούν.
Το παλέψαμε και το παλεύουμε να αποκαταστήσουμε αδικίες του παρελθόντος και να διεκδικήσουμε για τη Δυτική Μακεδονία το καλύτερο. Μέσα απο την ενεργοποίηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού μας Προγράμματος προτάσσουμε ως κριτήριο την οικονομική και κοινωνική σκοπιμότητα των έργων μας. Σε αυτήν την περίοδο καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο ευρώ του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος. Επιδίωξή μας είναι να μη μείνουμε στην ευημερία των αριθμών, αλλά σε ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα που θα διαχέεται στην κοινωνία.
Η ενίσχυση της τεχνολογικής ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων της περιοχής, αλλά και οι τομείς της υγείας, της πρόνοιας, της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης, του τουρισμού, πρωταγωνιστούν, έτσι ώστε μέσα απο το νέο πρόγραμμα να είμαστε σε θέση να δώσουμε απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που μας απασχολούν ως Περιφέρεια, διεκδικώντας προστιθέμενα οφέλη για τη Δυτική Μακεδονία.
Τέλος, με σύνθημα «Μαζί παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις για τον τόπο μας» και συνεπή προσανατολισμό στην ανοιχτή διακυβέρνηση, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τον τελευταίο ενάμισι χρόνο επενδύει σταθερά στην «αναβάθμιση του λογισμικού της Δημοκρατίας» μέσα απο σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Το μεγάλο βήμα έγινε με την ένταξή μας στο εθνικό σκέλος της Συμμαχίας για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση (OGP). Στις αρχές του Δεκέμβρη θα συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Διάσκεψη της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση (OGP) που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, με θέμα «Ανοιχτό Περιφερειακό Συμβούλιο».
Όλα αυτά με στόχο τη διαφάνεια, τη διαβούλευση και την εξοικονόμηση πόρων σε ένα πλαίσιο διαρκών αλλαγών και δύσκολων συνθηκών, τις οποίες οφείλουμε να σταθμίσουμε και να αντιπαλέψουμε συντονισμένα και δυναμικά.

 

πηγη: Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 17:15