Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016 19:19

Καμένος: «Δεν μας τρομάζουν οι απειλές δεν μας τρομάζουν οι προκλήσεις»

του Σπύρου Κουταβα

«Δεν μας τρομάζουν οι απειλές δεν μας τρομάζουν οι προκλήσεις» ήταν η απάντηση στις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμένο, από τα Γρεβενά, όπου παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας νεοσυλλέκτων στο 586 Τ.Π. 

 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στο σύντομο χαιρετισμό του, ενώπιον των νεοσυλλέκτων στρατιωτών δήλωσε ότι «χάριν στις Ένοπλες δυνάμεις ο Ελληνικός λαός απολαμβάνει συνθήκες ασφάλειας, και δεν μας τρομάζουν οι απειλές δεν μας τρομάζουν οι προκλήσεις, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση και να υπερασπίσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας» για να εισπράξει  τα θερμά χειροκροτήματα από τους χίλιους επισκέπτες και συγγενείς των στρατευμένων.

Επεσήμανε ότι «η Ελλάδα σε ένα περιβάλλον ρευστότητας και ανασφάλειας αποτελεί τον κύριο πυλώνα σταθερότητας ασφάλειας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου»

Δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στο όνομα της Μακεδονίας τονίζοντας ότι «από εδώ την Μακεδονία την αληθινή Μακεδονία σας αναφέρω ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αγωνιζόμαστε αδιαλείπτως  για την διασφάλιση της Εθνικής μας Άμυνας, και την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν».

Ανακοίνωσε ότι στα άμεσα σχέδια τής στρατιωτικής ηγεσίας είναι, να προσφέρεται η δυνατότητα κατά την διάρκεια της στρατιωτικής θητείας, οι φαντάροι να απολαμβάνουν εκπαίδευση με ταυτόχρονη επαγγελματική πιστοποίηση που θα τους χρησιμεύει στο  μετέπειτα εργασιακή και επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Απευθυνόμενος στους αξιωματικούς τους κάλεσε να κρατούν συνεχή επαφή με τους νέους στρατιώτες τονίζοντας ότι «οφείλετε να τους παραδώσετε υγιείς στις οικογένειες  που σας τους εμπιστεύθηκαν».

Κάλεσε τους νέους στρατιώτες να δείξουν ωριμότητα  και ενεργό συμμετοχή σε όλη την διάρκεια της θητείας «αφού υπηρετείται την πατρίδα σε μια περίοδο πολυσυνθέτων Οικονομικών και Γεωπολιτικών προκλήσεων». Μάλιστα στο τέλος της ομιλίας του θέλοντας να τιμήσει τους νεοσύλλεκτους ανακοίνωσε ότι τους δίδεται  επτά ημέρες τιμητική άδεια, για να εισπράξει τα χειροκρότημα όλων των συγγενών και επισκεπτών του στρατοπέδου.

Νωρίτερα το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευμένος από τον Αρχηγό του ΓΕΣ αντιστράτηγο Βασίλη Τελλίδη και το διοικητή του Γ Σώματος Στρατού αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Ταξίαρχο διοικητή της 9ης ταξιαρχίας Προκόπη Καρατζέτζο επισκέφθηκε με ελικόπτερο το ακριτικό φυλάκιο της Διποταμίας στην Καστοριά και της Κρυσταλλοπηγής στην Φλώρινα που βρίσκονται κατά μήκος των Ελληνοαλβανικών συνόρων. Οι εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής και Περιφερειακής αυτοδιοίκησης που τον συνάντησαν στα σύνορα ζήτησαν από τον Πάνο Καμμενο μεγαλύτερη παρουσία στρατιού στα ακριτικά φυλάκια της Καστοριάς, την παρέμβαση του ώστε να υπάρξει ασθενοφόρο που θα μπορεί να εξυπηρετεί τους κατοίκους  τής Πρέσπας, την οικονομική εκκαθάριση από τα χρέη και επαναλειτουργία της εταιρίας ΔΕΡΑΦΑΝ στο δήμο Νεστορίου προκειμένου να παρασκευάζει στολές για τον ελληνικό στρατό.  Ανταποκρινόμενος στο αίτημα των φορέων της περιοχής προσφέρθηκε όπου χρειάζεται να έλθουν κλιμάκια και μηχανήματα  της ΜΟΜΑ προκειμένου να γίνουν μικροέργα και να λυθούν τεχνικά προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο του Γράμμου.

πηγη:απε μπε

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016 19:27