Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 18 Μαϊος 2011 10:59

Δεν πείθουν οι δικαιολογίες της Δημοτικής Αρχής για την «χρεωκοπία» του Δήμου Κοζάνης

nanopoulouΕν σχέσει με τις δημοσιευθείσες «απολογίες» της δημοτικής Αρχής , για την τοποθέτηση του Δήμου υπό καθεστώς επιτήρησης , η Α. Νανοπούλου επισημαίνει:
Δεν μπορεί ο Δήμαρχος, όταν θέλει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα να αναφέρεται στο αναπτυξιακό έργο της ΔΕΥΑΚ , γιατί τα χρέη της..

 ΔΕΥΑΚ δεν συμπεριλαμβάνονται στα χρέη του Δήμου, που έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως δεν συμπεριλαμβάνονται και τα χρέη της ΔΕΠΕΠΟΚ. Η ΔΕΥΑΚ είναι Α.Ε. και έχει δικό της προϋπολογισμό . Όταν κάποτε μιλήσουμε για την ΔΕΥΑΚ θα πούμε για τα θετικά και τα αρνητικά της, τώρα μιλούμε για τον Δήμο και να μη φεύγουμε από το θέμα , να απολογηθούν λοιπόν για τα πεπραγμένα τους στον Δήμο.

Οι ορκωτοί ελεγκτές πάντα είχαν παρατηρήσεις και κόκκινους αστερίσκους στους ετήσιους ισολογισμούς, που όμως η δημοτική Αρχή αγνοούσε ή απέκρυπτε, όπως π.χ. ότι οι καθυστερήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο δημιουργούν προσαυξήσεις και πρόστιμα της τάξεως του 1.000.000 Ευρώ για τον Δήμο.

Γιατί άραγε δεν υιοθετούν την πρότασή μας να κληρώνονται οι ορκωτοί ελεγκτές από τον υπάρχοντα κατάλογο και χρησιμοποιούν πάντα τον ίδιο εδώ και 10 χρόνια ; Είναι ένας και αναντικατάστατος ο συγκεκριμένος ορκωτός ; Η εναλλαγή δεν κατοχυρώνει την διαφάνεια ;

Ολοι οι Δήμοι της χώρας 325 τον αριθμό κρίθηκαν με τα ίδια αντικειμενικά κριτήρια και δυστυχώς ο Δήμος Κοζάνης έρχεται στους 24 πρώτους στην χώρα , στην υπερχρέωση.

Μέχρι τώρα ο Δήμος της Κοζάνης πήρε 2,5 δόσεις από τα λεγόμενα «παρακρατηθέντα» δηλαδή περί το 1,5 εκατ. Ευρώ. Πόσο όμως απομειώθηκε το χρέος του προς προμηθευτές και ταμεία ; Αντίθετα αυξήθηκε το 2010 παρά την είσπραξη των δόσεων των παρακρατηθέντων.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν αυτοσχεδιάζει , επιχειρεί να εφαρμόσει τον «Καλλικράτη» για τους υπερχρεωμένους Δήμους, όπως λέει ο νόμος του Κράτους. Μήπως ο κ. Ραγκούσης ισχυρίζονται στην δημοτική Αρχή έχει κανένα λόγο να καταδιώκει τον κομματικά προσκείμενο προς αυτόν Δήμο της Κοζάνης ; Απλώς στον Δήμο της Κοζάνης δεν παρέχονται πλέον «οι άνωθεν προστασίες» και δεν αβαντάρονται πλέον από κανένα , όπως δυστυχώς είχαν συνηθίσει στο παρελθόν.

Στον Δήμο της Κοζάνης έχουμε ανεργία 25% , λουκέτα, απουσία επιχειρηματικότητας, υποβάθμιση αναπτυξιακή, συρρίκνωση των ΤΕΙ, απειλές για την συνέχιση λειτουργίας του Πανεπιστημίου , αρνητικές εξελίξεις στην ΔΕΗ , υποβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και της αξίας της γης. Αυτό είναι το αναπτυξιακό περιβάλλον που δημιούργησαν οι «άρχοντες» του Δήμου μετά 20 χρόνια διακυβέρνησης ;

Εάν ο Δήμος της Κοζάνης είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης μετά την ΔΕΗ , όπως έλεγε «ο πρώην» αλλά λέει και «ο νυν» , τότε να πάνε οι άνεργοι συμπολίτες μας να προσληφθούν στον Δήμο . Θα τους προσλάβουν ; Εάν έκαναν κοινωνική πολιτική θα έπαιρναν τους συμβασιούχους με μόρια. Όμως οι προσλήψεις είναι πάντα συγκεκριμένων ατόμων , που τελείως τυχαία γέμιζαν το προεκλογικό τους κέντρο.

Τους καλούμε για μία ακόμη φορά να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, να κάνουν την αυτοκριτική τους (λέξη άγνωστη γι αυτούς), να αναλάβουν δεσμεύσεις και να θέσουν σε εφαρμογή με δική τους πρόταση πρόγραμμα εξυγίανσης του Δήμου πριν αυτό επιβληθεί αναγκαστικά . Το οικονομικό συμμάζεμα του Δήμου είναι προϋπόθεση , για οποιαδήποτε αναπτυξιακή προοπτική του.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Μαϊος 2011 21:06