Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 09:07

Περιοδεία του υπουργού Νίκου Παππά στα "ψηφιακά" χωριά της Δυτικής Μακεδονίας - Θα εκφωνήσει πολιτική ομιλία στην Κοζάνη

ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΤΑΒΑ

Διήμερη περιοδεία στην Δυτική Μακεδονία ξεκινά από αύριο και ολοκληρώνεται την Τετάρτη,  ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, όπου θα επισκεφθεί ορεινούς οικισμούς που ανέπτυξαν ευρυζωνικές υποδομές και δίκτυα, ενώ θα μιλήσει σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στην Κοζάνη.

 Ο Νίκος Παππάς θα βρεθεί αύριο Τρίτη στο Πεντάλοφο Κοζάνης, στην Κρανιά Γρεβενών και στο Αετό Φλώρινας, δημοτικά διαμερίσματα που εντάχθηκαν στο σχέδιο ανάπτυξης Ευρυζωνικών  υποδομών  και δικτύων στο πλαίσιο του έργου «Rural Broadband» του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, που υλοποίησε η Κοινωνία της πληροφορίας Α.Ε και σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Από τις 15 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους  2247 δημοτικά διαμερίσματα στην βόρεια αλλά και στην νότια Ελλάδα διαθέτουν πρόσβαση σε υπηρεσίες γρήγορου Ίντερνετ, καθώς συνδέονται  με ταχύτητες ως 50Mbps απολαμβάνοντας όλες τις σύγχρονες υπηρεσίες, ηλεκτρονικό εμπόριο, τηλεϊατρική, τηλε-εκπαίδευση κλπ, με όρους ισότιμους με τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας. Στόχος του έργου είναι καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού και της απομόνωσης, είτε λόγω γεωγραφικών, είτε λόγω κοινωνικών κριτηρίων καθώς και η μείωση του ψηφιακού χάσματος ανάμεσα στα αστικά κέντρα και την Περιφέρεια της χώρας.  

Το έργο «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές “Λευκές” Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας», υλοποιείται με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) .  Η συνολική επένδυση του προγράμματος ανέρχεται σε €113 εκατ.,  εκ των οποίων τα €101 εκατ. προέρχονται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους. Σημειώνεται ότι οι υποδομές αυτές προβλέπεται μετά την πάροδο 15ετίας να περάσουν στην κυριότητα του Ελληνικού δημοσίου.

Από το σύνολο των οικισμών: οι 804 βρίσκονται σε 19 νομούς της βόρειας Ελλάδας, στους νομούς Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Λέσβου, Χίου, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης,  Φλωρίνης, Ιωαννίνων, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλης, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής.

Επίσης 1.443 οικισμοί βρίσκονται σε 17 Νομούς της νότιας Ελλάδας και 1.411 οικισμοί βρίσκονται σε 15 Νομούς της Στερεάς Ελλάδας.  

Για την περιοχή της δυτικής Μακεδονίας τα δημοτικά διαμερίσματα που έχουν ενταχθεί στο έργο είναι η Κρανέα, Κοσμάτι, Ζιάκας, Μαυρονόρος, Καληράχη στην Π.Ε. Γρεβενών.

Για την Π.Ε. Κοζάνης είναι ο Βυθός, Πεντάλοφος, Κορυφή, Ομαλή, Ανθοχώριον, Βροντή, Κρυόβρυση, Σισάνιον, Νεάπολη, Καλονέριον, Δρυόβουνον και Αλιάκμων.

 Για την Π.Ε Φλώρινας είναι η Ασπρόγεια, Ανάργυροι, Λιμνοχώριον, Βαλτόνερα, Αετός, Πεδινόν, Άνω Καλλινίκη, Μεσόκαμπος, Μεσοχώριον, Μαρίνα, Πολυπλάτανον και Αγία Παρασκευή.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς θα μιλήσει την Τετάρτη το απόγευμα σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στην Κοζάνη με θέμα «Ανασυγκρότηση – έξοδος από την κρίση –προοπτικές» που διοργανώνει η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα έχει επαφές και συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη, τον δήμαρχο Κοζάνης Λ. Ιωαννίδη , τον Πρύτανη του πανεπιστημίου ΔΜ Α. Τουρλιδακη και τον πρόεδρο του ΤΕΙ. Επίσης θα συμμετάσχει σε συσκέψεις με τους παραγωγικούς φορείς στο Εμποροβιοτεχνικό επιμελητήριο της Π.Ε. Κοζάνης.  

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ |Σ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 09:22