Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 08:35

Γρεβενά: Την ανάγκη συνεχούς εκπαίδευσης στη χρήση νέων τεχνολογιών, επεσήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς

Στην ανάγκη οι πολίτες να έχουν διαρκή εκπαίδευση στη χρήση νέων τεχνολογιών, αναφέρθηκε από τα Γρεβενά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

 

Ο κ. Παππάς ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ένα πρόγραμμα συνεργασίας με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για την ένταξη σεμιναρίων ενάντια στον ψηφιακό αναλφαβητισμό. «Πρόθεση μας είναι να προωθήσουμε τη χρήση νέων τεχνολογιών που να αγγίξει όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του ενεργού πληθυσμού της χώρας» είπε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πίσω στη διείσδυση στη νέα τεχνολογίας και κατέχει μόλις την 26η θέση ανάμεσα σε 28 χώρες. Απαντώντας άμεσα στο ερώτημα που έθεσε ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης για τα 27 «λευκά χωριά» του ορεινού όγκου των Γρεβενών που εδώ και μερικά χρόνια δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα από την Digea, ο κ. Παππάς τόνισε ότι άμεσα θα αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε η εταιρεία Digea, της οποίας οι μέτοχοι είναι οι καναλάρχες για να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα δικαιοδοσίας τους.

«Όμως κάθε φορά που θέτουμε τέτοιου είδους θέματα, προσκρούουμε στην επίκληση -από την πλευρά τους- της σύμβασης που έχουν υπογράψει και στην οποία αναφέρεται συγκεκριμένος αριθμός κέντρων εκπομπής τηλεοπτικού σήματος. Τα φαινόμενα του αρρύθμιστου περιβάλλοντος του τηλεοπτικού τοπίου δεν πρέπει να επαναληφθούν και στην περίπτωση της ελεύθερης πρόσβασης στα δίκτυα για τη χρήση νέας τεχνολογίας», συμπλήρωσε.

Η επίσκεψη του Νίκου Παππά στην Κρανιά Γρεβενών ματαιώθηκε λόγω της χιονόπτωσης, που επικρατούσε στην περιοχή και αντί αυτής έγινε μια συνάντηση και σύσκεψη με τους φορείς στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Γρεβενών.

Στο αίτημα που διατύπωσαν αρκετοί για δημιουργία ελεύθερου wi- fi στην περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας, αλλά και στην περιοχή της Βάλια Κάλντα, με την ταυτόχρονη προβολή των ψηφιακών μονοπατιών της περιοχής, ο υπουργός δεσμεύθηκε να συνεργαστεί άμεσα με το υπουργείο Τουρισμού για τη διευθέτησή του.

πηγ'η :ΑΠΕ ΜΠΕ| Σ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 08:42