Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017 17:28

«Θα κλείσουμε την αξιολόγηση», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας

«Θα ξεπεράσουμε τον τελευταίο σταθμό και θα κλείσουμε την αξιολόγηση», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, σε εκδήλωση για την έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας του πρώτου ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) στην Ελλάδα, για την ολοκληρωμένη διαχείριση των Απορριμμάτων της Δυτικής Μακεδονίας. 

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, «ελπίζουμε στο επόμενο διάστημα να ολοκληρωθεί και να κλείσει η αξιολόγηση. Η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν. Αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα απ’ τις διαφωνίες των δανειστών μεταξύ τους, για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, όμως, θα κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε. Ο ελληνικός λαός έχει υποστεί τεράστιες θυσίες υλοποιώντας αυτό το πρόγραμμα».
 
Επίσης, ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε: «Αυτό το πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί και να βγούμε από την επιτήρηση. Βρισκόμαστε στο τελευταίο σημείο, στον τελευταίο σταθμό και πρέπει να τον ξεπεράσουμε. Και θα το ξεπεράσουμε κλείνοντας τώρα την αξιολόγηση, μπαίνοντας στην ποσοτική χαλάρωση και δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα θετική γύρω από την οικονομία μας». 

Καταλήγοντας επεσήμανε ότι υπάρχει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, και πολλές δυνατότητες τις οποίες οφείλουμε να αξιοποιήσουμε για να πάμε μπροστά. 
Με αφορμή την παρουσίαση του έργου για την ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων της Δυτικής Μακεδονίας, τόνισε ότι «μπορούμε να κάνουμε πολύ καλύτερα και πρέπει να έχουμε παραδείγματα για να αναδεικνύουμε την Ελλάδα της δημιουργίας». 
«Η ΔΙΑΔΥΜΑ είναι ένα τέτοιο παράδειγμα», ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας, όπως και η ολοκλήρωση του «υποδειγματικού» όπως το χαρακτήρισε, έργου ύψους 48 εκατομμυρίων ευρώ,  για το οποίο «τηρήθηκε αυστηρά το χρονοδιάγραμμα, χωρίς υπέρβαση του προϋπολογισμού και χωρίς αναθεώρηση της σύμβασης». 
Αναφορικά με την προώθηση επενδύσεων, ο κ. Πιτσιόρλας επεσήμανε ότι «θα μπορούσαμε τουλάχιστον 20% του ΠΔΕ ετησίως να το αξιοποιήσουμε με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ», συμπληρώνοντας  ότι «με αυτό τον τρόπο πολλά έργα σε όλη την Ελλάδα θα μπουν στο στάδιο της υλοποίησης».

Να σημειωθεί ότι το έργο, προϋπολογισμού 48 εκατ. ευρώ, θα επεξεργάζεται το σύνολο των Αστικών Συμμείκτων Απορριμμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, διαθέτοντας μέγιστη δυναμικότητα 120.00 τόνων ανά έτος.
Αποτελείται από:

-Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ)
- Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ)
-Μονάδα Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων (ΜΕΥΑ)
-Λοιπά Έργα (ζυγιστήρια, πλυντήριο, συνεργείο, αποθηκευτικοί χώροι κλπ)
-ένα νέο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Κοζάνη
 
Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η ΔΙΑΔΥΜΑ, ενώ ανάδοχος είναι η εταιρία ΕΠΑΔΥΜ ΑΕ Εταιρία Ειδικού Σκοπού που συστάθηκε για την υλοποίηση της Σύμβασης από τις εταιρίες Ηλέκτωρ και 'Ακτωρ Παραχωρήσεις ), μέλος του Ομίλου Ελλάκτωρ.

πηγη: απε μπε| Ηλίας Παλιαλέξης -  Σπύρος Κουταβάς

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017 17:39