Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 07:47

Συνάντηση του Θέμη Μουμουλίδη με τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου, για την αξιοποίηση της λίμνης Πολυφύτου

Σε συνέχεια της προηγούμενης συνάντησης (23/12/2016) μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θέμη Μουμουλίδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα

Τετάρτη 26 Απριλίου νέα  συνάντηση, προκειμένου να επικαιροποιηθούν σημαντικά ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Π.Ε. Κοζάνης με στόχο την επίλυση τους.

Συμφωνώντας ότι στην Δ. Μακεδονία και ειδικά στη Π.Ε. Κοζάνης, τα σοβαρά προβλήματα παραμένουν διαχρονικά άλυτα και ότι ο σχεδιασμός μεγάλων έργων ουσιαστικά απουσιάζει, ο Θέμης Μουμουλίδης, προέταξε κάποιους από τους βασικούς άξονες ανάπτυξης της περιοχής.

  • Ανάπτυξη και αξιοποίηση της λίμνης Πολυφύτου:
  • Αρδευτικό της Βόρειας ζώνης της λίμνης,
    • Ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών για την προστασία και ανάπτυξη της αλιείας. Διαχωρισμός επαγγελματικής και αθλητικής αλιείας. Πρόταση για δημιουργία ιχθυόσκαλας.
    • Διερεύνηση και απόδοση των εκτάσεων της παραλίμνιας ζώνης που ανήκουν στο Δημόσιο, στις τοπικές κοινότητες.
  • Αξιοποίηση αποκατεστημένων εκτάσεων, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ.

Εκπόνηση προγράμματος συνεργασίας Υπουργείου, ΔΕΗ και τοπικής αυτοδιοίκησης, για την αξιοποίηση για γεωργική χρήση, εδαφών που έχουν χρησιμοποιηθεί από τη ΔΕΗ και έχουν αποκατασταθεί. Συνεργασία για δημιουργία σύγχρονου συνεταιριστικού μοντέλου αγροτικής ανάπτυξης.

  • Ανάπτυξη – προστασία κτηνοτροφίας. Δημιουργία πιλοτικής κτηνοτροφικής ζώνης.
  • Αρωματικά φυτά.

Συμφωνήθηκε πως η καλλιέργεια και εκμετάλλευση αρωματικών φυτών, μπορεί να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής. Παρατηρείται διαρκής αύξηση των εκτάσεων που καλλιεργούνται με αρωματικά φυτά, καθώς επίσης και των μεταποιητικών μονάδων. Στόχος είναι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό να ακολουθούσουν ένα ολοκληρωμένο συγκροτημένο σχέδιο ανάπτυξης.

Ο Θέμης Μουμουλίδης επανέλαβε την ανάγκη αναδασμού του αγροκτήματος Πτολεμαΐδας, έκτασης 58.000 στρεμμάτων, προκειμένου να αναπτυχθεί με ορθολογικό τρόπο η αγροτική καλλιέργεια στην περιοχή αλλά και να περιοριστεί η γραφειοκρατία.

Από την πλευρά του ο υπουργός εξέφρασε το πάγιο ενδιαφέρον του υπουργείου, για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Δ. Μακεδονία και εξέφρασε τη πεποίθηση πως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης των αναπτυξιακών προοπτικών της περιοχής καθώς και των σχέσεων των αγροτών-κτηνοτρόφων με τις υπηρεσίες και τους οργανισμούς του Υπουργείου.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επικείμενης επίσκεψης του υπουργού στην Κοζάνη εντός του Μαίου, σε ημερομηνία που θα ανακοινώσει το Υπουργείο.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμη Μουμουλίδη

Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Μέλους Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 07:49