Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 16:25

Οι επόμενες εκλογές στην αυτοδιοίκηση θα γίνουν με την απλή αναλογική δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης

του Σπύρου Κουταβα

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης κατά την διάρκεια διήμερης επίσκεψής του στην Κοζάνη προανήγγειλε ότι οι επόμενες εκλογές στην αυτοδιοίκηση θα γίνουν με το σύστημα της

απλής αναλογικής. «Από την στιγμή που θα ψηφιστεί ο νόμος οι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στην αυτοδιοίκηση θα γίνουν με απλή αναλογική» δήλωσε ο γενικός γραμματέας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «είναι μια από τις μεταρρυθμίσεις στην χώρα που η παρούσα κυβέρνηση θέλει να βάλει την δική της σφραγίδα».  

Η διαδικασία της συλλογής των προτάσεων στην επιτροπή  αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου της αυτοδιοίκησης, διήρκησε οκτώ μήνες και στην συνέχεια το σχέδιο παραδόθηκε στον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη. Όπως ανέφερε, για τους επόμενους τρεις μήνες,  θα καταγραφούν  οι παραλήψεις αλλά και οι  νέες προτάσεις που θα προκύψουν από τον ανοικτό διάλογο και όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία,το σχέδιο θα πάρει την τελική μορφή του νομοσχεδίου και «θα πάει προς ψήφιση στην βουλή». Κατέληξε λέγοντας ότι «θέλουμε να αλλάξουμε το δημαρχοκεντρικο σύστημα λειτουργίας της αυτοδιοίκησης»  

Ξεκαθάρισε ότι στην παρούσα φάση δεν πρόκειται η κυβέρνηση να ανοίξει το χωροταξικό,  γιατί «δεν θέλουμε να ανοίξουμε πληγές του παρελθόντος» και προανήγγειλε ότι μόνο ακραίες περιπτώσεις «Καλλικρατικών δήμων»  και που είναι ελάχιστες σε όλη την χώρα στο μέλλον θα αντιμετωπιστούν με ρύθμιση. Προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα ντόμινο σε όλη την Ελλάδα από δήμους που θα επιθυμούσαν να επανέλθουν στα παλιά γεωγραφικά τους σύνορα, δήλωσε ότι η υποστηρικτική επιχειρηματολογία για τις περιπτώσεις περιοχών που θα εισεθουν στο μικροσκόπιο της ρύθμισης του χωροταξικού «θα πρέπει να είναι πολύ ισχυρή». Ο γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών πραγματοποίησε νωρίτερα συναντήσεις με τον δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, το προεδρείο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων δυτικής Μακεδονίας, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει με θερμά λόγια για το πρόσωπο του Περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη ενθυμούμενος την περίοδο του 2014 που ο Σύριζα ήρε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του και κατέληξε λέγοντας ότι «σήμερα είμαστε σε μια άλλη περίοδο που πια αναγνωρίζουμε τα θετικά και αρνητικά». 

πηγη:AΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 16:31