Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 23 Μαϊος 2017 00:56

Πάνος Ρήγας: Οι ακραίες απαιτήσεις των δανειστών είχαν σύμμαχο την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το περιβάλλον μέσα στο οποίο εξελίχθηκαν οι διαπραγματεύσεις για την δεύτερη αξιολόγηση, περιέγραψε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση στην αίθουσα της περιφέρειας στην Κοζάνη.

«Καταφέραμε μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις να αναγνωριστεί ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο» και πρόσθεσε  ότι «είναι υποχρέωση και ευθύνη των εταιρών να λάβουν μέτρα για την διαχείρισή του».

Υπογράμμισε ότι σε πολύ δυσμενείς συνθήκες προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των λαϊκών τάξεων ενώ στόχος μας είναι να σταματήσει η επιτροπεία της χώρας .

Κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριακό Μητσοτάκη ότι από την πρώτη στιγμή της συγκρουσιακής διαπραγμάτευσης δεν δίστασε ακόμη και στην πιο κρίσιμη στιγμή «να πάει  στο  Βερολίνο, φορώντας την φανέλα του ΔΝΤ  και να χαρακτηρίσει την μάχη της κυβέρνησης για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις ως ιδεοληψία της Αριστεράς». Ανάφερε ότι οι ακραίες απαιτήσεις των δανειστών  «είχαν πάντα ένα σταθερό σύμμαχο, την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη» ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει και  «ως τυχοδιωκτική την στάση του αρχηγού της ΝΔ».

Μίλησε με θερμά λόγια για την πρωτοβουλία  της κυβέρνησης με τα γεύματα στα σχολεία, σημείωσε ότι η δαπάνη για φέτος θα αγγίξει τα 190 εκ € και επεσήμανε ότι έτσι πρέπει να λειτουργεί το δημόσιο σχολείο και το γεύμα να μην αποτελεί προνόμιο ολίγων.

Αναφέρθηκε στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας που πρέπει να βασίζεται στην μείωση της ανεργίας, στην αντιστροφή της πληθυσμιακής γήρανσης και της μείωσης του πληθυσμού αφού οι νέοι λόγω οικονομικής κατάστασης αδυνατούν να κάνουν οικογένεια και στη δραστική μείωση της εκροής νέων επιστημόνων με υψηλή κατάρτιση προς τις χώρες της Ευρώπης.  

Τέλος, μίλησε για έλλειμα δημοκρατίας τόσο στην Ευρώπη όσο και την Ελλάδα  έκανε ειδική αναφορά σε  θεσμούς της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας όπου τα πρόσωπα που τους αποτελούν παρότι δεν είναι εκλεγμένα λαμβάνουν πολύ σημαντικές αποφάσεις για τις ζωές των πολιτών. Μίλησε για  το πλήθος  των ανεξάρτητων αρχών στην Ελλάδα αλλά και τις διοικήσεις τραπεζών όπου τα μέλη τους ασκούσαν πολιτική αλλά δεν λογοδοτούσαν πουθενά και  κατέληξε, ότι «πρέπει να υπάρχουν  πραγματικοί θεσμοί που θα ελέγχουν την διαφάνεια, αλλά  να μην ασκούν πολιτικές».

Την Τρίτη ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί την περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας, συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων και το βράδυ θα εκφωνήσει πολιτική ομιλία στα Γρεβενά.

πηγη: ΑΠΕ ΜΠΕ | ΣΠΥΡΟς ΚΟΥΤΑΒΑς

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Μαϊος 2017 01:03