Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 16:41

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ: Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ βρίσκεται στη λάθος πλευρά της Ιστορίας

Από το Γραφείο Τύπου του Κινήματος, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο κόσμος μας αλλάζει. Οι πολίτες απαιτούν, ολοένα και πιο συνειδητά, η ανάπτυξη να μην είναι εις βάρος της υγείας τους, όσο και του περιβάλλοντος.

Ακόμη πιο μεγάλη η ευθύνη μας προς τις επόμενες γενιές. Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ βρίσκεται  στη λάθος πλευρά της Ιστορίας, τόσο σε ό,τι αφορά τους Έλληνες, όσο και το συμφέρον των εργαζομένων της.

 

Η βιώσιμη ανάπτυξη έχει ευκαιρίες για όλους, με πρώτους όσους διαχρονικά στηρίζουν τη χώρα παράγοντας φτηνή ενέργεια για την ελληνική παραγωγή. Μπορούν και πρέπει να συνεχίσουν να το κάνουν, αλλά όχι επενδύοντας τα πάντα στην αξιοποίηση του λιγνίτη. Σε αυτή τη μετάβαση, μία ευαισθητοποιημένη με τα περιβαλλοντικά ζητήματα  ΓΕΝΟΠ  θα ήταν πολύτιμη.

Η ένδεια επιχειρημάτων ιστορικά δεν πέτυχε να καλυφθεί ποτέ με την προσφυγή στη συνωμοσιολογία. Το μόνο που κατάφεραν αυτές οι πρακτικές, ήταν να οδηγήσουν σε μνημόνια και να παρατείνουν την παραμονή μας σε αυτά, όταν αυτοί που έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση δεν κατάφεραν να κάνουν την στοιχειώδη αυτοκριτική για τις ιστορικές τους ευθύνες. Η ΓΕΝΟΠ ας αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους πολίτες της χώρας, τα μέλη της και ειδικά απέναντι στις επερχόμενες γενιές.

 

Ο αγώνας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής προϋποθέτει ένα μακροπρόθεσμο εθνικό σχέδιο σταδιακής απεξάρτησης από το λιγνίτη και ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με νέες ευκαιρίες που συνάδουν του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της χώρας: του περιβάλλοντος, του φυσικού κάλλους, της διαρκούς ηλιοφάνειας, του αέρα και της θάλασσας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 16:46