Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 18:06

Να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια της καταστροφής στο Αμύνταιο και να δοθούν οριστικές λύσεις στο πρόβλημα του χωριού ζήτησε ο τομεάρχης Ενέργειας της ΝΔ Κώστας Σκρέκας

«Η Κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ να διερευνήσουν άμεσα τα πραγματικά αίτια της καταστροφής, με όρους διαφάνειας, χωρίς καμία προσπάθεια συγκάλυψης και να μεριμνήσουν δίδοντας οριστική λύση στο πρόβλημα των κατοίκων των Αναργύρων»

ζήτησε ο Κώστας Σκρέκας Τομεάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο ορυχείο Αμυνταίου και στο χωριό Ανάργυροι.  Ο  βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ,  δήλωσε  ότι η κυβέρνηση «οφείλει να σταθεί έμπρακτα, στο πλευρό των πληγέντων, αλλά και των εργαζομένων στη Δ.Ε.Η» και κάλεσε τους υπεύθυνους να ενεργήσουν έγκαιρα «ώστε να μην αφήσουν τους ακρίτες κατοίκους χωρίς θέρμανση την περίοδο του χειμώνα». Είναι  γνωστό ότι ΑΗΣ Αμυνταίου τροφοδοτεί με ζεστό ατμό την Τηλεθέρμανση του Δήμου Αμυνταίου που εκτός από την πόλη περιλαμβάνει και πολλά δημοτικά διαμερίσματα.

Ο Τομεάρχης Ενέργεια και Περιβάλλοντος της ΝΔ μίλησε για καταστροφή «που συμβαίνει μετά από δυόμιση χρόνια εγκληματικών επιλογών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έχουν φέρει τη Δ.Ε.Η. στα πρόθυρα της κατάρρευσης» και έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση και την διοίκηση της ΔΕΗ να προχωρήσουν άμεσα στην αναπροσαρμογή του ενεργειακού σχεδιασμού, ώστε η χώρα «να μην κινδυνέψει από διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύματος ιδιαίτερα το καλοκαίρι, που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, επικίνδυνες για τους ηλικιωμένους και ο τουρισμός είναι στη κορύφωσή του».

Ο Κώστας Σκρέκας συνομίλησε με κατοίκους που έχουν πληγεί τα σπίτια τους αλλά και οι καλλιέργειες τους, ενώ νωρίτερα σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του διοικητηρίου του Ορυχείου Αμυνταίου ενημερώθηκε από τον διευθυντή του ΛΚΔΜ Στέφανο Παλαβό και του Ορυχείου Αμυνταίου Οδυσσέα Σούλη για τις ενέργειες που προγραμματίζει η ΔΕΗ το επόμενο διάστημα ώστε να ανακτηθεί λειτουργία του Ορυχείου. Περιηγήθηκε στο χώρο του μετώπου που έχει λάβει η χώρα η κατολίσθηση και ζήτησε από τα υπηρεσιακά στελέχη της επιχείρησης «να κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να λειτουργήσει με βιώσιμο τρόπο το ορυχείο».

πηγη: απε μπε

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 18:08