Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 09 Απριλίου 2010 09:09

ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΩΣΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ… ΕΔΕ

Στη φουρτουνιασμένη θάλασσα του εθνικού συστήματος υγείας η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου κατάφερε να τα… θαλασσώσει.Η ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς τον τρόπο που η ίδια και οι υφιστάμενοί της χειρίστηκαν την υπόθεση της κατεπείγουσας ένορκης διοικητικής εξέτασης για την «πλήρη διερεύνηση και γραπτή αναφορά της υπόθεσης θανάτου βρέφους από την Κοζάνη». Μπλεγμένοι στις… αρμοδιότητες χρειάστηκε τελικά να περάσουν 22 μέρες, από το τραγικό γεγονός της απώλειας του 14μηνου Γιαννάκη, για να ορθώσει το ανάστημά της η κα Ξενογιαννακοπούλου και «σε συνέχεια της σχετικής εντολής της προς τους διοικητές της 3ης ΥΠΕ Χρήστο Ζηλίδη και της 4ης ΥΠΕ Αριστείδη Μπουσουλέγκα για πλήρη διερεύνηση και γραπτή αναφορά της υπόθεσης θανάτου του βρέφους από την Κοζάνη, η υπουργός διαβίβασε τις αναφορές και τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης στον Γενικό Επιθεωρητή ΣΕΥΥΠ Μιχάλη Σαμπατακάκη με κατεπείγουσα εντολή για έκδοση τελικού πορίσματος».
Οι υφιστάμενοι που προσφάτως διόρισε η ίδια στις διοικήσεις των δύο υγειονομικών περιφερειών δεν κατάφεραν καν να ξεκινήσουν την ΕΔΕ και μεταβίβασαν απλώς, προς την υπουργό, γραπτά υπομνήματα των νοσοκομείων που εμπλέκονται στην υπόθεση. Από το περιεχόμενο των υπομνημάτων το μόνο που διαφαίνεται είναι ότι τα δύο νοσοκομεία Βέροιας και Λοιμωδών «έκαναν το καλύτερο δυνατό για την περίθαλψη του βρέφους». Έτσι η κα Ξενογιαννακοπούλου υπό το βάρος των επικριτικών δημοσιευμάτων του τύπου οδηγήθηκε στην εμπλοκή του Γενικού Επιθεωρητή ΣΕΥΥΠ Μιχάλη Σαμπατακάκη.     

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Απριλίου 2010 09:22