Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 09:55

Π. Κουκουλόπουλος: Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αγωνίζεται σήμερα να επαναφέρει τα πράγματα εκεί που τα βρήκε πριν 2,5 χρόνια"

 Το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που θα διεξαχθεί στην Αθήνα 30/6 με 2/7 είναι πολύ διαφορετικό από τα Συνέδρια που έχουμε συνηθίσει.

Δεν πάμε να λύσουμε διαφορές, πάμε να βρούμε κοινό βηματισμό.

Δεν πάμε να κάνουμε διαπιστώσεις για τις σοβαρές όντως επιπτώσεις της κρίσης, πάμε να διαμορφώσουμε την πρόταση για το ξεπέρασμά της.

Το Συνέδριο μας  είναι προγραμματικό και φιλοδοξούμε να δώσουμε καθαρές και συγκεκριμένες απαντήσεις στο κεντρικό ζητούμενο της χώρας που δεν είναι άλλο από την ανάπτυξη.

Στο προχθεσινό Eurogroup έκλεισε οριστικά ο κύκλος των ψευδαισθήσεων που καλλιέργησαν οι δυνάμεις του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, τη μια σκίζοντας τα μνημόνια και την άλλη διαγράφοντας μονομερώς το χρέος.

Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αγωνίζεται σήμερα να επαναφέρει τα πράγματα εκεί που τα βρήκε πριν 2,5 χρόνια και δυστυχώς για όλους μας αποτυγχάνει.

Το κεκτημένο του Φεβρουαρίου-Νοεμβρίου 2012 για το χρέος, που είχε κερδίσει η χώρα και το απεμπόλησε ο κ. Τσίπρας, διαφέρει από τη σημερινή λύση όσο η μέρα με τη νύχτα.

Χειρότερη η λύση για το χρέος σήμερα, τρισχειρότερη η λύση που φέρνουν για την ηλεκτρική ενέργεια από αυτή της Μικρής ΔΕΗ που την πολέμησαν με πάθος.

Οι λύσεις για όλα τα ανοιχτά ζητήματα γίνονται δυσμενέστερες γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις όπως βεβαίωνε ο κ. Τσίπρας για να γίνει Πρωθυπουργός, όπως δεν υπήρχαν άλλες συνταγές όπως έλεγε πριν 5 χρόνια ο κ. Σαμαράς.

Εξυγίανση των δημοσιονομικών, σταθεροποίηση της οικονομίας, ανάπτυξη.

Αυτό είναι το πλαίσιο που επιβλήθηκε από τους δανειστές μας και αυτό παραμένει μόνο οι όροι αλλάζουν και γίνονται διαρκώς δυσμενέστεροι.

Από την εκχώρηση της δημοσιονομικής μας κυριαρχίας με το 1ο Μνημόνιο, φτάσαμε να εκχωρήσουμε τη δημόσια περιουσία στον έλεγχο των δανειστών με το 3ο.

Όποιοι αποσιωπούν αυτή την αλήθεια δεν σέβονται τις θυσίες του Ελληνικού λαού και κυρίως των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων και της μεσαίας τάξης.

Γιατί πολύ απλά η μακροχρόνια παραμονή μας στα δύο πρώτα στάδια των μνημονίων διευρύνει και βαθαίνει τις ανισότητες.

Σέβομαι τις θυσίες, σημαίνει ότι δε θέτω σε κίνδυνο ό,τι επώδυνα κατακτήθηκε και αγωνίζομαι για την ανάπτυξη.

Η θα μεγαλώσουμε την πίτα και με ισχυρές πολιτικές αναδιανομής θα χτυπήσουμε τις ανισότητες ή θα μοιράζουμε  τη φτώχια μας.

Δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε απλό δεδομένου ότι για να επιστρέψουμε στα επίπεδα ευημερίας του 2007, πριν δηλαδή το ξεκίνημα της μεγάλης ύφεσης απαιτούνται επενδύσεις 100 δις ευρώ στα επόμενα 5 χρόνια.

Εμείς γι αυτά πάμε να συζητήσουμε στο συνέδριο μας και κάνουμε μια μεγάλη καινοτομία.

Τα κομματικά στελέχη θα είναι μέχρι το 50% των συνέδρων, το άλλο τουλάχιστον 50% θα αποτελείται από την κοινωνία και τους αυθεντικούς εκφραστές της, στην αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, τα επιμελητήρια και τις ενώσεις, τους συλλόγους και τους συνεταιρισμούς.

Στόχος μας η διαμόρφωση της πρότασης για το σήμερα και το αύριο με το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ όπως το έχουμε ονομάσει, γιατί η πατρίδα είναι πάνω από όλα.

Η δεύτερη καινοτομία του Συνεδρίου μας είναι ότι το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ θα έχει σοβαρή περιφερειακή διάσταση σε αρμονία με την κεντρική μας πρόταση.

13 περιφέρειες, 13 συγκεκριμένες προτάσεις για κάθε μια από αυτές.

Αυτό καλούμαστε να κάνουμε εδώ σήμερα. Και σε αυτό πρέπει να δώσουμε χρόνο και προσοχή.

Το πλαίσιο για τη Δυτική Μακεδονία θα το παρουσιάσει ο Περιφερειακός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κοσμάς Βαρσάμης.

Στη συνέχεια θα πάρουν το λόγο οι εκπρόσωποι των θεσμών και τα μέλη μας.

Από την πλευρά μου θέλω να υπογραμμίσω ότι η συζήτησή μας αφορά ίσως την κρισιμότερη περιφέρεια της χώρας.

Ο τόπος μας χρειάζεται νέο παραγωγικό μοντέλο όσο καμία άλλη  περιφέρεια της χώρας, καθώς η βασικότερη πηγή εισοδήματος, η ενέργεια, σταδιακά αλλά σταθερά συρρικνώνεται.

Απαιτείται σχέδιο και πόροι να το υπηρετούν μα πιο πολύ χρειαζόμαστε χρόνο για να είναι η μετάβαση ασφαλής.

Τα προηγούμενα χρόνια έγινε σημαντική δουλειά σε αυτή την κατεύθυνση που στο μεγαλύτερο μέρος της πήγε στράφι.

Εδώ οι δυνάμεις της οπισθοδρόμησης κυριάρχησαν πολυεπίπεδα και σήμερα όλοι μαζί συγκομίζουμε τις καταστροφικές συνέπειες αυτής της εξέλιξης.

Ο κύκλος των ψευδαισθήσεων στη Δυτική Μακεδονία έκλεισε προ πολλού και από εδώ  πρέπει να ξεκινήσει η αντεπίθεση των δημιουργικών και προοδευτικών δυνάμεων της κοινωνίας, αυτών που νοιάζονται για τους πολλούς και τους αδύνατους και όχι για τον εαυτό τους.

Με συγκεκριμένο σχέδιο και  καθαρούς στόχους μπορούμε να πετύχουμε  την ενότητα της κοινωνίας αφήνοντας πίσω μας τις διχαστικές λογικές.

Έχουμε πολύ δουλειά.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 09:59