Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 28 Μαϊος 2011 20:09

Γ. Παπανδρέου: "Προχωράμε μόνοι μας - Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για συνεννόηση"

 Γ. Παπανδρέου:

Αποφασισμένος να συνεχίσει την προσπάθεια για εθνική συνεννόηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, μετά τη συνάντησή του με τον Καναδό ομόλογό του Στίβεν Χάρπερ και την υπογραφή συμφωνίας για την κινητικότητα των νέων των δύο χωρών.

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ελπίδα ότι πολλές πολιτικές δυνάμεις θα ανταποκριθούν στην προσπάθεια αυτή και ότι θα δείξουμε πως όλοι κατανοούμε την κρισιμότητα της στιγμής, ενώ επέκρινε όσους γράφουν καθημερινά για δεινά της Ελλάδας και προφητεύουν τη Δευτέρα Παρουσία. Τόνισε δε, ότι η Ελλάδα ήδη πέτυχε πολλούς στόχους αν και μένουν ακόμη να γίνουν πολλά.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, από την πλευρά του, δήλωσε πεπεισμένος πως οι Ελληνες θα μπορέσουν τελικά να λύσουν τα προβλήματα προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, της ευρωζώνης αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας.

Επίσης, ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου τον ενημέρωσε και για τα μέτρα που έχει πάρει ήδη η κυβέρνηση και για όσα σχεδιάζει να πάρει και εξέφρασε τον θαυμασμό του για την αποφασιστικότητα την οποία δείχνει ο Ελληνας πρωθυπουργός στην εφαρμογή του προγράμματος για την έξοδο από την κρίση.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Χάρπερ δεν θέλησε να σχολιάσει το αποτέλεσμα της σύσκεψης, λέγοντας ότι είναι ελληνικό θέμα, τόνισε ωστόσο ότι είναι φυσικό κατά διαστήματα η αντιπολίτευση να μην θέλει να συνεργαστεί με την κυβέρνηση, όμως οι κυβερνήσεις πρέπει να δρουν. Επίσης, σημείωσε ότι τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας δεν δημιουργήθηκαν από την παρούσα κυβέρνηση.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει την ευθύνη να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη κρίση που περνά η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Πέρα από τη συναίνεση, σημείωσε, πρέπει με αποφασιστικό τρόπο να συνεχίσουμε την εφαρμογή του δύσκολου προγράμματος, γιατί αυτός είναι ο δρόμος εξόδου από την κρίση.

Ο λαός έχει βάλει πλάτη με θυσίες και πόνο, επισήμανε ο πρωθυπουργός. Πλάτη έβαλαν και οι εταίροι μας με την παροχή δανείων από τη φορολογία των πολιτών τους, όπως και οι χώρες-μέλη του ΔΝΤ για να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε την κρίση. Είναι αυτονόητο, υπογράμμισε, ότι η εθνική συνεννόηση πρέπει να δείχνει ότι όλοι κατανοούν την κρισιμότητα των στιγμών και την ευθύνη που έχουμε όλοι μας να συμβάλλουμε στην πορεία ανασυγκρότησης και των αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα. Έχει μεγάλη σημασία η εθνική συνεννόηση, επανέλαβε Γ. Παπανδρέου, καθώς ισχυροποιεί τη χώρα και αυξάνει την αξιοπιστία της.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε χρήσιμη τη συζήτηση που έγινε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Εξέφρασε την πίστη του ότι υπάρχουν πολλά σημεία σύγκλισης, ενώ δήλωσε την αποφασιστικότητά του να μην σταματήσει τις προσπάθειες για την επίτευξη εθνικής συνεννόησης, με την ελπίδα ότι σε αυτή την προσπάθεια θα ανταποκριθούν πολλές πολιτικές δυνάμεις.

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα ενημερώσει την ΚΟ του κόμματός του για τις τελευταίες εξελίξεις και τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

«Θέλω να πιστεύω ότι την Παρασκευή το απόγευμα, δεν μπήκε τελεία αλλά κόμμα. Αισιοδοξώ ότι μπορεί να υπάρξει ένας ακόμα κύκλος για συνεννόηση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης. «Καλώ τον πρωθυπουργό να μην προβεί σε βεβιασμένες κινήσεις που θα κάνουν ατελέσφορη αυτή την νέα προσπάθεια. Όπως επίσης τον κ. Σαμαρά να σκεφτεί πιο ήρεμα και πιο ώριμα», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας ζήτησε, το Σάββατο με ομιλία του στην ΚΠΕ του κόμματός του, την άμεση διεξαγωγή εκλογών.

«Η θρησκευτική προσήλωση της κυβέρνησης σε μια πολιτική που αποδεδειγμένα οδηγεί σε αδιέξοδο, οι "μαγικές συνταγές" της ΝΔ, οι αντιευρωπαϊκες κορώνες και οι εμμονές στον κρατισμό δυνάμεων της αριστεράς, αποτελούν τα στοιχεία ενός αποτυχημένου και ανίκανου πολιτικού συστήματος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

πηγή: ΑΜΕ-ΜΠΕ


Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Μαϊος 2011 10:35