Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 08:29

Εκσυγχρονισμός του ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα, Ερώτηση του βουλευτή Φλώρινας Γ. Αντωνιάδη

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
 
Θέμα: Εκσυγχρονισμός του ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα Νομού Φλώρινας


 
Κύριε υπουργέ,
Με έκπληξη είδαμε αυτές τις μέρες να καπνίζουν τα φουγάρα του ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα. Ο καπνός αυτός σηματοδοτεί τη γύμνια των θέσεων της κυβέρνησης στην ενέργεια, την έλλειψη στρατηγικής, αλλά και πολιτικής βούλησης και παλινωδιών στον ενεργειακό τομέα. 
Γνωρίζετε ότι οι μερικές χιλιάδες ώρες λειτουργίας που απομένουν αρκούν για περίπου 2 χρόνια λειτουργίας και έχει προγραμματιστεί να λειτουργεί ο ΑΗΣ Αμυνταίου Φιλώτα μόνο τους χειμερινούς μήνες για να εξυπηρετεί και την τηλεθέρμανση του Δήμου Αμυνταίου. Μόλις υπήρξε μια μικρή αύξηση στη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος, αμέσως τέθηκε σε λειτουργία δείχνοντας προφανώς ότι είναι απαραίτητη η συνέχιση της λειτουργίας του, και ότι από τις υπόλοιπες μορφές παραγωγής ενέργειας δεν μπορεί να καλυφθεί αυτή η ζήτηση. 
Είναι φανερό ότι ο ΑΗΣ Αμυνταίου Φιλώτα είναι απαραίτητος και για την επόμενη δεκαετία για την κάλυψη των αναγκών της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια. Επιβάλλεται λοιπόν ο εκσυγχρονισμός του συγκεκριμένου σταθμού (μηχανολογικός εξοπλισμός, υγρή αποθείωση κλπ).
Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα στον εκσυγχρονισμό του ΑΗΣ Αμυνταίου Φιλώτα (μηχανολογικός εξοπλισμός, υγρή αποθείωση κλπ) προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια και την επόμενη δεκαετία;
  2. Έχει ληφθεί μέριμνα για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης του Δήμου Αμυνταίου του Νομού Φλώρινας; Σε διαφορετική περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργεί ο ΑΗΣ το καλοκαίρι.

 

Ο ερωτών Βουλευτής
 

Αντωνιάδης Γιάννης

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 08:31