Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 16:33

Σταθάκης: Το Σεπτέμβριο ολοκληρώνεται η διαδικασία μετεγκατάστασης της Ακρινής και των Αναργύρων

ΤΟΥ ΣΠΎΡΟΥ ΚΟΥΤΑΒΑ

«Έως το Σεπτέμβριο  θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μετεγκατάστασης των Αναργύρων και της Ακρινής με την έκδοση ΦΕΚ,  ενώ τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την αναγκαστική απαλλοτρίωση υπέρ του

Δημοσίου του οικισμού των Αναργύρων που υπέστη σοβαρές ζημιές από την κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου της ΔΕΗ». Αυτό ανάφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στις εργασίες του 1ου Αναπτυξιακού συνεδρίου για την Παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Μακεδονίας που πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης.

Ο Γιώργος Σταθάκης στο διάλογο που οργανώθηκε για το Περιβάλλον και την Ενέργεια παρότι δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των φορέων κράτησε κλειστά τα χαρτιά του σε ότι αφορά στην πρόταση που θα καταλήξει η κυβέρνηση για την αποεπένδυση του 40% των λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων. «Δεν μπορώ να σας αναφέρω καμία πληροφορία από την στιγμή που βρισκόμαστε σε μια διαπραγμάτευση» σημείωσε ο υπουργός,  διαβεβαίωσε  ότι «δεν υπάρχει προσπάθεια να σας αποκρύψουμε κάτι» ενώ εξέφρασε την επιθυμία της κυβέρνησης για  «ένα επιχειρηματικό σχήμα που να διασφαλίζει στο μέγιστο, το δημόσιο συμφέρον».

Ανέφερε ότι «έχουμε ανοικτές συζητήσεις με την Πολωνία και με άλλες χώρες για το θέμα του λιγνίτη» και διαβεβαίωσε τους ενδιαφερόμενους ότι ο διάλογος για τον ενεργειακό σχεδιασμό θα είναι ανοικτός, θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο με την υποβολή της πρότασης της ενεργειακής στρατηγικής της χώρας.

«Η δυτική Μακεδονία έχει τα προϊόντα τους ανθρώπους τις πλεονεκτικές τοποθεσίες για να γίνει κέντρο οικονομικής και τουριστικής δραστηριότητας», τόνισε η υπουργός Μαρία Κόλια Τσαρουχά και «το ΥΜΑΘ συμμετέχει με όλους τους μηχανισμούς του που διαθέτει ώστε να συμβάλλει στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης  αναφέρθηκε στο εργοστάσιο έξυπνων μετρητών της ΔΕΗ που ο ανάδοχος συμφώνησε να κατασκευαστεί στην περιοχή της δυτικής Μακεδονίας δημιουργώντας  400 νέες θέσεις εργασίας.  Η ΔΕΗ κατέληξε ο κ Παναγιωτάκης «επιθυμεί  σχέσεις  συνεργασίας και αμοιβαίου οφέλους με τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής».

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ  Παναγιώτης Σγουρίδης κάλεσε την ΔΕΗ να πρωτοστατήσει με επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στην μεγάλη αγορά που ανοίγεται στην ηλεκτροκίνηση των Οχημάτων.

Τέλος ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης αναφέρθηκε στο Ταμείο δίκαιης μετάβασης που αναμένεται να στηρίξει την ενεργειακή λεκάνη της δυτικής Μακεδονίας καθώς και στο έργο της αποκατάστασης των εδαφών προκειμένου η περιοχή να περάσει σε ένα άλλο οικονομικό μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Μαϊος 2018 21:14