Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 31 Μαϊος 2011 11:17

Α. Διαμαντοπούλου: «6 Ιουνίου οι μαθητές δίνουν νέα ζωή στα σχολικά τους βιβλία»

 diamantopoyloy
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν ενεργά στο Εθελοντικό Πρόγραμμα Επαναχρησιμοποίησης Σχολικών Βιβλίων και θα βραβευτούν το Σεπτέμβριο για την προσπάθεια αυτή.

Θέλω να σας καλέσω όλους σε μια πανελλήνια προσπάθεια να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα σχολικά βιβλία. Στο πλαίσιο αυτό όλοι μαζί πολιτεία, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς την 6η Ιουνίου συγκεντρώνουμε σε κάθε σχολείο, σε κάθε δήμο τα σχολικά βιβλία.

Τα βιβλία που για μια χρονιά σας συντρόφεψαν, σας ταξίδεψαν στη γνώση και που έχετε δεθεί μαζί τους δεν είναι άχρηστα, αλλά μπορούν να αποκτήσουν νέα ζωή με τους μαθητές της επόμενης χρονιάς.

Καλούμαστε να διαμορφώσουμε μια νέα αντίληψη απέναντι στο σχολικό βιβλίο και να υιοθετήσουμε μια στάση σεβασμού για την περιβαλλοντική, οικονομική, χρηστική και συναισθηματική αξία του. Να αναπτύξουμε αίσθηση ευθύνης στη διαχείριση και αξιοποίηση ενός δημόσιου αγαθού και να ενισχύσουμε την αξία της συλλογικότητας, να δείξουμε έμπρακτα το σεβασμό μας στο περιβάλλον και να γίνουμε κήρυκες της αειφορίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Μαϊος 2011 11:42