Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 14:56

"Πόλεμος" για την έλευση του πρωθυπουργού στις Πρέσπες. "Ειναι ανεπιθύμητος" λέει ο βουλευτής της ΝΔ, "Χάσατε το μέτρο...Οι Πρέσπες τιμούν τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας" απαντά ο Γιώργος Λιάνης

 Με πολύ λύπη, ομολογουμένως με απίστευτη λύπη διαβάσαμε τις δηλώσεις του Βουλευτή της Ν.Δ κ. Γιάννη Αντωνιάδη και μείναμε στήλες άλατος.

«Ανεπιθύμητος ο Κ. Τσίπρας στην Φλώρινα. Persona non grata».

Χάσαμε το μέτρο μας φαίνεται. Οι προσωπικές απόψεις του κ. Αντωνιάδη, να εκμεταλλεύονται έναν θεσμό που υποδέχεται πάντα με τον ίδιο τρόπο ειρηνικό και πολιτισμένο τον κάθε πρωθυπουργό, κάθε υπουργό και κάθε βουλευτή και κάθε επισκέπτη από όποιο χώρο και αν προέρχεται. Δεν είναι άβατο οι «ΠΡΕΣΠΕΣ».

Ο Πρωθυπουργός είναι εκλεγμένος από το σύνολο του ελληνικού λαού και ως τέτοιον τον τιμάνε και οι «ΠΡΕΣΠΕΣ». Τα μέλη του ΔΣ είμαστε διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων, κανείς δεν σκέφτηκε όμως ούτε τώρα ούτε στο παρελθόν παρόμοιες συμπεριφορές.

Τέτοιες δηλώσεις διχάζουν. Μας γυρνάνε πίσω. Και εμείς επιθυμούμε και καλλιεργούμε την ενότητα. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα μπορούσε ο καθένας μας να θεωρήσει ανεπιθύμητους όλους τους Πρωθυπουργούς που έχουν έρθει στις «ΠΡΕΣΠΕΣ». Αλλά ποτέ δεν συνέβη κάτι παρόμοιο. Ούτε με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ούτε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ούτε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ούτε με τον Κωνσταντίνο Σημίτη, ούτε με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Και δεν θα συμβεί ούτε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για τον κ. Αντωνιάδη: η Βουλή των Ελλήνων και ο πολιτικός στίβος της Φλώρινας.

Όμως ως Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών Φλώρινας, δεν πιστεύουμε ότι ο κάθε βουλευτής μπορεί να ορίζει τον τρόπο με τον οποίο ένας θεσμός υποδέχεται τους προσκεκλημένους του. Άλλωστε στην πρόσκληση που αποστέλλει ο οργανισμός προς όλους συμμετέχει ως προσκαλών και ο κ. Γιάννης Αντωνιάδης. Γνωρίζει ότι η πρόσκληση αποστέλλεται και στον κ. Πρωθυπουργό. Πως προσκαλεί λοιπόν ένα ανεπιθύμητο γι’ αυτόν πρόσωπο…;

Για να κλείνουμε, θα μπορούσαμε να πούμε και εμείς ότι μετά από μια τέτοια δήλωση ο κ. Αντωνιάδης είναι ανεπιθύμητος στις εκδηλώσεις των «ΠΡΕΣΠΩΝ»… Αλλά όχι, εμείς πιστεύουμε ότι θα έρθει και θα φερθεί με τον σεβασμό που αρμόζει σε όλους τους προσκεκλημένους των εκδηλώσεων. Πόσο μάλλον σε έναν πρωθυπουργό που έρχεται πρώτη φορά στα σύνορα για να τιμήσει τους ακρίτες κατοίκους και τον θεσμό.

 Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών Φλώρινας

Η ανακοίνωση του βουλευτή Φλώρινας της; ΝΔ Γιαννη Αντωνιαδη για την ελευση του Πρωθυπουργού στιος Πρέσπες

«ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ»

            Ο Βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας της ΝΔ κ. Γιάννης Αντωνιάδης έδωσε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. την Τρίτη 22 Αυγούστου 2017 σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στη Φλώρινα και συγκεκριμένα στις εκδηλώσεις «ΠΡΕΣΠΕΣ 2017», με την οποία χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα  «Ανεπιθύμητο» στον Νομό Φλώρινας «Persona non grata».
            Ο κ. Τσίπρας έδωσε εξετάσεις προ ολίγων εβδομάδων και απέτυχε. Στο 1ο  Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας, ένα συνέδριο - φιέστα, όχι μόνο δε δεσμεύτηκε σε κάτι αλλά δεν έκανε ούτε απλές ανακοινώσεις  για  τα μείζονα θέματα του Νομού Φλώρινας.
            Τίποτα για την κατασκευή του κάθετου άξονα Φλώρινα –Πτολεμαΐδα, τίποτα για το Πανεπιστήμιο Φλώρινας (επιστροφή του Τμ. Βαλκανικών Σπουδών ή δημιουργία καινούριου Τμήματος), τίποτα για τα θέματα ενέργειας. Τι μέλλει γενέσθαι για ΑΗΣ Αμυνταίου και ορυχείο Αμυνταίου, για ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗ ΙΙ και ορυχεία της περιοχής, για μετεγκαταστάσεις Αναργύρων (ακόμα τίποτα μετά από τρεις μήνες από την τελευταία δέσμευση), Αχλάδας και Βαλτονέρων, για την καταλήστευση του πλούτου της περιοχής (ηλεκτρική ενέργεια, λιγνίτης, κλπ) και ένα ελάχιστο αντιστάθμισμα (δουλειά, δωρεάν ρεύμα κτλ.).
            Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Κ. Μπακογιάννης)  αναγνώρισε το πλασματικά αυξημένο  ΑΕΠ και τις αρνητικές συνέπειες του και έδωσε επιπλέον 210 εκατομμύρια ευρώ. Στη Δυτική Μακεδονία που ισχύει το ίδιο δεν έδωσε τίποτα. Τίποτα για τους αγρότες (αρδευτικό δίκτυο, αποζημιώσεις κλπ.). Τίποτα για το Νοσοκομείο Φλώρινας και το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου τα οποία επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ διαλύθηκαν.
            Ο Κυβερνητικός Βουλευτής κ. Σέλτσας έχει τεράστιες ευθύνες για την εγκατάλειψη του Νομού, για την αεργία και την υψηλή ανεργία (είμαστε πρώτοι σε όλη την Ευρώπη). Τα προβλήματα δε λύνονται με χορούς και τραγούδια στα πανηγύρια και ούτε μπορεί με αυτό τον τρόπο να ξεγελάσει τους πολίτες του Νομού Φλώρινας. Θα του θυμίσω ότι και άλλοι πριν από αυτόν χόρευαν και τραγουδούσαν καλύτερα από τον ίδιο. Σήμερα όμως ο λαός τους έχει στείλει  στα αζήτητα. 
            Αποτελεί πρόκληση για ένα νομό με ανεργία 50%, η επίσκεψη ενός Πρωθυπουργού για μουσικοθεατρικές  παραστάσεις.  Ψυχαγωγία πάνω σε καμένη γη,  προκαλεί το λαό του ακριτικού Νομού της Φλώρινας. Θέλουμε Πρωθυπουργό πρωταγωνιστή των εξελίξεων και όχι θεατή.
            Καλούνται όλοι οι φορείς,  Ε.Β.Ε., Εργατικό Κέντρο, Δημοτικά Συμβούλια και Περιφερειακό Συμβούλιο, Δήμαρχοι, Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχες και όλοι οι πολίτες του Νομού σε αντίσταση  με δυναμικές κινητοποιήσεις.

 
Από το Γραφείο Τύπου 
του Βουλευτή Π.Ε  Φλώρινας κ. Γιάννη Αντωνιάδη

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 15:12