Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 16:49

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΤΖΙΜΑΝΗ ΣΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κ. Ντζιμάνης Γεώργιος, την Πέμπτη 07 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή κ. Γεώργιο Χιωτίδη, την Αναπληρώτρια Διοικήτρια

κ. Αναστασία Βαρδάκα, αλλά και το προσωπικό του Ιδρύματος, σχετικά με την λειτουργία του Νοσοκομείου. Από τις συζητήσεις διαπιστώθηκε, κατά γενική ομολογία η αισθητά καλύτερη λειτουργία του Νοσοκομείου, το οποίο αναμένεται να στελεχωθεί μέσω επιπλέον προσλήψεων, με την εφαρμογή του Νόμου για τις δομές της Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Άμεσα προβλέπεται να λειτουργήσει πλήρως η Παθολογική Κλινική, με την τοποθέτηση 4 Ιατρών, η Νεφρολογική Κλινική και το Διαβητολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου. Επίσης αναμένεται να στελεχωθεί και η Ογκολογική Κλινική με 3 Ιατρούς Ογκολόγους.

Μέχρι στιγμής έχουν προσληφθεί 11 μόνιμοι ιατροί, ενώ πλέον αυτών βρίσκονται σε αναμονή διορισμού 4 ακόμα ιατροί, (1 παθολόγος, 1 πνευμονολόγος για την ΜΕΘ, 1 αναισθησιολόγος και 1 νεφρολόγος) και 5 επικουρικοί ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων.

Το Νοσοκομείο έχει στελεχωθεί με Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό και Διοικητικό Προσωπικό όπως παρακάτω:

  • 11 Μόνιμοι και 2 Επικουρικοί Νοσηλευτές
  • 3 Μόνιμοι ως παραϊατρικό προσωπικό
  • 2 Επικουρικοί Υπάλληλοι ως Τεχνικό προσωπικό
  • 1 Επικουρικός με ειδικότητα Διοικητικού Υπαλλήλου

Επίσης, στο Νοσοκομείο εργάζονται 17 άτομα μέσω προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ, με σύμβαση έως το Δεκέμβριο του 2018. Συνολικά παρατηρείται αύξηση του προσωπικού του Νοσοκομείου κατά 40%, σε σύγκριση με παλιότερα.

Σε επίπεδο υποδομών, αναμένεται η ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, (εμβαδού 4500m2) και συνολικής δαπάνης 12 εκ. Ευρώ, έως τον Οκτώβριο του 2017. Παράλληλα για τις ανάγκες ηλεκτροδότησης του Νοσοκομείου έχουν τοποθετηθεί φωτοβολταϊκά για την παροχή ενέργειας με φιλοπεριβαλλοντικό τρόπο.

Επιπρόσθετα, η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει υποβάλλει προτάσεις για την άντληση χρηματοδότησης μέσω του ΕΑΠ και του ΕΣΠΑ, ενώ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Μποδοσάκειο Ίδρυμα για ενίσχυση και χρηματοδότηση για το έτος 2018.

Η Διοίκηση του Μποδοσάκειου βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς, ενώ αποσκοπεί στην ενότητα των κατοίκων και την απάλειψη οποιονδήποτε ανταγωνιστικών τάσεων, με κύριο γνώμονα την παροχή βέλτιστης υγειονομικής περίθαλψης όλων των πολιτών της περιφέρειας Κοζάνης, μέσω του Συστήματος Δημόσιας Υγείας.

Ο κ. Ντζιμάνης συνεχάρη το Διοικητή, την Αναπληρώτρια Διοικήτρια, και το σύνολο του προσωπικού του Νοσοκομείου και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο τους.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΤΖΙΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Βουλευτή Κοζάνη – Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 16:50