Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 05 Ιουνίου 2011 21:38

Λαοθάλασσα αγανακτισμένων: Πρωτοφανής συγκέντρωση - Πάνω από εκατό χιλιάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα - Μεγάλη συμμετοχή στις πλατείες,της Κοζάνης και όλης της Ελλάδας

Λαοθάλασσα αγανακτισμένων: Πρωτοφανής συγκέντρωση - Πάνω από εκατό χιλιάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα - Μεγάλη συμμετοχή στις πλατειές της Κοζάνης και όλης της ΕλλάδαςΧωρίς προηγούμενο είναι η σημερινή συγκέντρωση των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα καθώς καταγράφεται η μεγαλύτερη συμμετοχή όλων των ημερών. Εκτιμάται ότι οι συγκεντρωμένοι ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες. Έχει πλημμυρίσει όχι μόνο το Σύνταγμα και οι γύρω δρόμοι, από την Αμαλίας έως τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, από τη Φιλελλήνων έως την Ερμού και τη Μητροπόλεως αλλά και τη Σταδίου έως σχεδόν την Ομόνοια.

 

Για όσους ξέρουν από Αθήνα, ο κόσμος έχει φθάσει μέχρι το Χίλτον και τις παρυφές του Κολωνακίου ενώ η προσέλευση των πολιτών συνεχίζεται αμείωτη.

Οι διαμαρτυρόμενοι για πρώτη φορά βρέθηκαν αντιμέτωποι με κιγκλιδώματα, που είναι δεμένα μεταξύ τους με σύρματα, μπροστά από τη Βουλή. Άμεση ήταν οι αντίδραση των διαμαρτυρομένων, οι οποίοι επιτέθηκαν λεκτικά στις αστυνομικές δυνάμεις, που είναι παρεταγμένες πίσω από αυτά.

Και πάλι οι πολίτες έχουν μαζί τους κατσαρόλες και σφυρίχτρες, εντείνοντας τις διαμαρτυρίες τους. Δεν λείπουν οι σημαίες διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, όπως της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, καθώς επίσης όπως επίσης και σημαίες της Αιγύπτου, της Τυνησίας και της Υεμένης.

Μοιράζονται παράλληλα, φυλλάδια, ενώ έχουν τυπωθεί και μπλούζες, με το σύνθημα "Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε".

Στη Θεσσαλονίκη, ο κόσμος έχει συγκεντρωθεί στο Λευκό Πύργο. Πρόκειται για μία από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις "Αγανακτισμένων" της συμπρωτεύουσας.

Με συνθήματα όπως "βγειτε όλοι στις πλατείες πριν μας σταυρώσουν στ' αλήθεια", "Δεν θα καταργησετε τα δικαιωματα μας" και "όπου ακούς πολλά κανάλια, αργεί να ξημερώσει", χιλιάδες κόσμος βρίσκονται στο Λευκό Πύργο.

Το πλήθος που φτάνει μέχρι το ύψος του Βασιλικού Θεάτρου και συνεχώς αυξάνεται, έχει και αυτό "προμηθευτεί" κατσαρόλες και σφυρίχτρες. Άλλοι με παλαμάκια και άλλοι κυματίζοντας σημαίες της Ελλάδας αλλά και της Ισπανίας, διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο.
Αγανακτισμένοι στην Κοζάνη
Στην Κοζάνη παραπάνω από 300 ήταν οι συγκεντρωμένοι ενώ είχαν συνδέσεις με εικόνα και ήχο μέσω internet και live streaming με διάφορες πλατείες της χώρας.

Μεγάλη συγκέντρωση και στην Πάτρα όπου σήμερα επιστρατεύθηκαν έως και σατυρικά άρματα του καρναβαλιού.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στη Λαμία, όπου εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πάρκου της πόλης. Μαζί τους και οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων οι οποίοι απέκλεισαν με τα φορτηγά το κέντρο της Λαμίας, δημιουργώντας ένα κομφούζιο. Τα συνθήματα κατά του μνημονίου κυριαρχούν ενώ συγχρόνως ερασιτεχνικά καλλιτεχνικά σχήματα έχουν ξεκινήσει από το απόγευμα να δίνουν συναυλίες. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα έχει προγραμματιστεί η προβολή του ντοκιμαντέρ «Χρεοκρατία».

 

με πληροφορίες από ΑΜΕ-ΜΠΕ και ellispoint.gr


Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011 23:33