Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011 13:01

Ο Τομεάρχης Μεταφορών της ΝΔ Μ. Παπαδόπουλος μίλησε στο συνέδριο της ΕΕΤΤ για τις συχνότητες

 
100128_mixalis_papadopoulosΟ Βουλευτής Νομού Κοζάνης και Τομεάρχης Επικοινωνιών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Παπαδόπουλος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά στο 6ο Συνέδριο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που πραγματοποιήθηκε στις 2/6/2011 στο Εκθεσιακό Κέντρο Δαΐς στον Παράδεισο Αμαρουσίου.


Στην ομιλία του ο Βουλευτής αναφέρθηκε στα εξής:  
Χαιρετίζω το πολύ επίκαιρο διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ που εξετάσει τις Προηγμένες Υποδομές Επικοινωνιών οι οποίες αποτελούν το θεμέλιο για την ψηφιακή ατζέντα της Ευρώπης.

Είναι  καθοριστική η συμβολή της καθολικής ευρυζωνικής πρόσβασης υψηλών ταχυτήτων στην  οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου, με την ένταξη αγροτικών και απομακρυσμένων περιοχών στη νέα ψηφιακή οικονομία, αλλά και με τις εφαρμογές στην  υγεία, στην εκπαίδευση, στην ποιότητα ζωής, στις επιχειρήσεις.

Ασφαλώς πρέπει να εξετασθούν οι δυνατότητες για ανάπτυξη προηγμένων δικτυακών δομών, με βιώσιμες τεχνολογίες, με κοινοπραξίες παροχών, με συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, με αξιοποίηση του ΕΣΠΑ.

Η ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας αποτελεί  για την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στόχο υψηλής προτεραιότητας.

Στο πρόγραμμα μας περιλαμβάνονται συνδυασμένα μέτρα και δράσεις για την επίτευξη αυτού  του στόχου .

 Θα αναφέρω μερικά:

 α) Απαιτείται άμεση Νομοθετική προώθηση του Εθνικού Φορέα Διαδικτύου ( το Ν/Σ είναι έτοιμο εδώ και τρία χρόνια) που θα διαχειρίζεται το Δίκτυο Οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (Fiber to The Home).

β) Είναι ανάγκη να υλοποιηθούν οι δράσεις της ελληνικής ψηφιακής  κατ' αναλογίαν και σε συνέργεια με την Digital Europe 2020, ώστε να προκύψουν οικονομικά και κοινωνικά οφέλη από την επέκταση της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

γ) Πρέπει να επιδιωχθεί η βέλτιστη εκμετάλλευση του φάσματος συχνοτήτων (που είναι φυσικός πόρος του κράτους και του ελληνικού λαού)

 και από οικονομικής και τεχνολογικής πλευράς προς όφελος  των πολιτών.

  

δ) Είναι απαραίτητο να γίνει γρήγορα η ψηφιακή μετάβαση για νέο ραδιοτηλεοπτικό περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού και σταθερής νομιμότητας,

με συνέργειες μεταξύ παροχών δικτύου-παρόχων περιεχομένου.

Και βέβαια να γίνει ταυτόχρονη αξιοποίηση του ψηφιακού μερίσματος που θα προκύψει.

 

Για την  ανάπτυξη και την επιτυχία όλων αυτών , απαιτείται ασφαλώς και μια  Ρυθμιστική πολιτική από την ΕΕΤΤ,  σύμφωνη με τις οδηγίες της Ε.Ε και με την εκάστοτε ελληνική νομοθεσία, που  θα  εγγυάται την αρμονική λειτουργία της αγοράς και την προστασία των καταναλωτών, με τελικό όφελος την Ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τα συμπεράσματα του Συνεδρίου σας,

ώστε να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη στη διαμόρφωση της πολιτικής μας.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011 13:06