Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 17:55

K. Σέλτσας (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): «Τζούρα εθνικισμού τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται για το Μακεδονικό»

Την δική του θέση αλλά και του κόμματός του αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων κατέθεσε μέσω του Alpha 96.5 ο βουλευτής Φλωρίνης του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σέλτσας

«Είναι μια ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε αυτή τη χαραμάδα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την ονομασία προς μια κοινή αποδεκτή λύση»  δήλωσε αρχικά ο κος Σέλτσας προσθέτοντας  πως «έχουμε χάσει, ήδη, δύο ευκαιρίες και πρέπει να κλείνουμε εθνικές πληγές σιγά-σιγά.»

Ρίχνοντας τις βολές του κατά του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο βουλευτής της Φλώρινας τόνισε πως «η  ΝΔ ρίχνει την μπάλα στην κερκίδα λέγοντας ότι αν δεν υπογράψουν οι δύο συγκυβερνήτες  θα πρέπει να γίνουν εκλογές για να το λύσει εκείνος , κάτι που δείχνει το πολιτικό μέγεθος του αντρός» αφήνοντας αιχμές για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από την άλλη, «θα έχουμε υψηλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία» εκτίμησε, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο κρυφής ατζέντας στο εσωτερικό της κυβέρνησης επί του ονοματολογικού.

Σχετικά με τις αντιδράσεις που ήδη έχουν καταγραφεί από μερίδα ανθρώπων –κατοίκων της Μακεδονίας οι οποίοι ανθίστανται στην αναφορά του ονόματος «Μακεδονία» προγραμματίζοντας συλλαλητήριο, ο Κων/νος Σέλτσας δήλωσε: «δεν καταλαβαίνω αυτή την εθνική πρέζα που κάθε φορά που έχουμε πρόβλημα τραβάμε μια τζούρα εθνικισμού ένθεν και ένθεν. Το αν θα κάνουν συλλαλητήρια διάφοροι παράγοντες ας τα κάνουν, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να λύσει το θέμα οπωσδήποτε» είπε υπερτονίζοντας πως «κάθε φορά που έχουμε πρόβλημα τραβάμε μια τζούρα εθνικισμού από το Μακεδονικό και έτσι ο ένας προκαλεί τον εθνικισμό του άλλου»

Κάνοντας την δική του πρόβλεψη για τις οικονομικές επιπτώσεις της ονομασίας ο κος Σέλτσας έκανε λόγο για  «λύση αποδεκτή με χρήσεις μέσα και έξω. Ακόμα είναι οι διερευνητικές σε εξέλιξη και θα δούμε πώς θα καταλήξουν»

«Η Ελλάδα έτσι και αλλιώς έχει πρόβλημα με τους διεθνείς οργανισμούς , οπότε ας μην πέσουμε στην παγίδα των λάθος αποφάσεων . Το θέμα πρέπει να λυθεί γιατί για εμένα είναι ελάσσονος σημασίας εθνικό θέμα. Τα μείζονα εθνικά θέματα είναι εξ ανατολών» δήλωσε καταληκτικά ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Σέλτσας ερωτηθείς για τις πιέσεις που ασκούνται στην Ελλάδα από τον διεθνή παράγοντα και δη τις ΗΠΑ.

πηγη:http://www.alpha965.gr

      Ακούστε ΕΔΩ
 

 

 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 17:58