Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018 18:50

Κωνσταντίνος Σέλτσας: Δέσμευση του Υπουργού Περιβάλλοντος για ίδρυση παραρτήματος του Φορέα Διαχείρισης λιμνών στο Αμύνταιο

Βουλευτής Κωνσταντίνος Σέλτσας: Δέσμευση του Υπουργού Περιβάλλοντος για παράρτημα του Φορέα Διαχείρισης στο Αμύνταιο

O Βουλευτής Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας τοποθετήθηκε στην συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής στην συζήτηση του νομοσχεδίου για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Aναφέρθηκε στην επιστημονική και διοικητική αναγκαιότητα του ορισμού του Αμυνταίου ως έδρας του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας. Ζήτησε την προσωπική δέσμευση του Υπουργού κ. Φάμελλου ότι μετά την σύσταση του Φορέα θα δημιουργηθεί ένα Παράρτημα στο Αμύνταιο για να ασχολείται διεξοδικά με τα ζητήματα των τεσσάρων λιμνών. Ο κ. Υπουργός αναγνώρισε τη συμβολή του Βουλευτή κ. Σέλτσα στη συζήτηση του Νομοσχεδίου, δεσμεύτηκε  για τη δυνατότητα και την ανάγκη για τη δημιουργία παραρτήματος στο Αμύνταιο και την περαιτέρω διαβούλευση και με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Ακολουθεί ολόκληρη η απομαγνητοφωνημένη τοποθέτηση του Βουλευτή:

Ευχαριστώ κύριε πρόεδρε. Θα είμαι σύντομος. Εξάλλου στην επιτροπή αναφέρθηκα διεξοδικά στο θέμα για να σας πείσω για το δίκαιο αίτημα του ορισμού του Αμυνταίου ως έδρας του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων περιοχών Δυτικής Μακεδονίας όπου έχουμε 4 λίμνες που επικοινωνούν μεταξύ τους αλλά και 3 φράγματα εντός νομού. Την απόφαση για την έδρα στην Καστοριά να την εξηγήσετε κύριε Υπουργέ στους κατοίκους της Φλώρινας όταν έρθετε. Μετά από όλα αυτά θέλω να δεσμευτείτε τουλάχιστον ότι θα γίνει παράρτημα στο Αμύνταιο και θα συμμετέχει ο Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας στο Διοικητικό Συμβούλιο. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να επιβραβεύσουμε αυτόν τον σύλλογο για τα 25 χρόνια αγώνα που δίνει κόντρα σε πολιτικές που εφαρμόστηκαν σε βάρος του υδροβιότοπου των λιμνών του Δήμου Αμυνταίου. Μέχρι το τέλος της διαδικασίας ελπίζω να επανεξετάσετε την απόφαση για την έδρα του Φορέα.   

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018 18:56