Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 10:54

Υπογράφτηκε απο τον Πρ. Παυλόπουλο το Ρυμοτομικό του ΠΔΜ σε λίγες ημέρες δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Ικανοποίηση στην Φλώρινα για την εξέλιξη. Τι αναφέρει ο Κωστας Σελτσας

Κωνσταντίνος Σέλτσας: Η τυπική έγκριση του ρυμοτομικού της Πανεπιστημιούπολης Φλώρινας δικαιώνει όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα

Μετά από στοχευμένες ενέργειες της Κυβέρνησης

και του Βουλευτή Φλώρινας Κωνσταντίνου Σέλτσα και με γνώμονα την ανησυχία καθηγητών, διοικητικών και φοιτητών της Πανεπιστημιούπολης της Φλώρινας, εγκρίθηκε πλέον και τυπικά το Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο του γηπέδου των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων της πόλης μας. Πριν ενάμιση χρόνο είχε κατατεθεί από τον κ. Βουλευτή βουλευτική τροπολογία για το ζήτημα και υπήρξε δέσμευση του Υπουργού για επίλυση. Σήμερα η δέσμευση αυτή έγινε πράξη. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει μια νέα σελίδα για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της περιοχής μας, η οποία θα μπορέσει να αφιερωθεί απερίσπαστη στο επιστημονικό της έργο.

Η έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου θα επιτρέψει συγκεκριμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης και βελτίωσης των κτιριακών υποδομών και του περιβάλλοντος χώρου, καθώς επίσης και ανέγερση νέων κτιρίων. Θα δώσει τη δυνατότητα στα πανεπιστημιακά τμήματα της Φλώρινας, τα οποία σε συνεργασία και με την Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην μελλοντική πορεία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως και στο θέμα του ρυμοτομικού έτσι και σε κάθε θέμα που αφορά την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού ρόλου των πανεπιστημιακών τμημάτων και του ΤΕΙ της Φλώρινας, η στήριξη του κ. Βουλευτή είναι δεδομένη. Από κοινού με την ακαδημαϊκή κοινότητα θα γίνει ότι είναι δυνατό για να λειτουργούν τα Τμήματα αρμονικά προς όφελος όλης της τοπικής κοινωνίας.    

Από το Γραφείο Τύπου

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 10:59