Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011 23:42

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Από 20 Ιουνίου 48ωρες απεργίες


katalipsi-e3Από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ θα ξεκινήσει τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες κατά της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της επιχείρησης, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Η απεργία αναμένεται να έχει επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση της χώρας ..

και ενδέχεται να οδηγήσει σε προγραμματισμένες περικοπές φορτίου.

Η ΓΕΝΟΠ εμμένει στη διατήρηση του 51 % των μετοχών της επιχείρησης από το Δημόσιο. Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο προβλέπει την πώληση του 17 % των μετοχών ή την ιδιωτικοποίηση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.

Την Παρασκευή 17 και την Κυριακή 19 Ιουνίου προγραμματίζονται ανοικτές συγκεντρώσεις-συλλαλητήρια στις κεντρικές πλατείες των ενεργειακών πόλεων Μεγαλόπολης και Πτολεμαΐδας.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ απευθύνει πρόσκληση προς όλες τις Ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ που είναι υπό ιδιωτικοποίηση, για συντονισμό των κινητοποιήσεων και πρόταση προς τη ΓΣΕΕ για 48ωρη απεργία στις 27 και 28 Ιουνίου (οπότε αναμένεται η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου).

«Με απόλυτο σεβασμό στην αυτονομία κάθε συνδικάτου, κάθε Ομοσπονδίας και επειδή η επίθεση που δεχόμαστε είναι γενική, η ΓΕΝΟΠ καλεί όλες τις Ομοσπονδίες, όλα τα συνδικάτα, όλους τους χώρους που μεθοδεύεται η αποκρατικοποίησή τους, είτε η περαιτέρω μετοχοποίησή τους, ώστε να συντονίσουμε τα βήματά μας και να αντεπιτεθούμε με τη μέγιστη σφοδρότητα, γιατί μόνον έτσι μπορούμε να σταματήσουμε το ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Η ΓΕΝΟΠ προτείνει στη ΓΣΕΕ να προχωρήσει στην προκήρυξη 48ωρης γενικής απεργίας στις 27 και 28 Ιουνίου με ανοικτή συγκέντρωση-συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.

«Με την κυβέρνηση και την τρόικα θα συναντηθούμε στις πύλες των ορυχείων, των σταθμών, των υποσταθμών, των ΚΥΤ, των διανομών και των καταστημάτων εμπορίας», καταλήγει η ΓΕΝΟΠ

πηγη:nooz.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011 23:48