Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 20:55

Την ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της προσβολής του εντόμου Lymantria στο Ν. Κοζάνης ζητά ο Γ. Κασαπίδης

Την έγκαιρη ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της αναμενόμενης εντομολογικής προσβολής του εντόμου Lymantria dispar  στο Ν. Κοζάνης

ζητά από την Κυβέρνηση ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης. Με σχετική ερώτησή του ζητά από τα συναρμόδια Υπουργεία να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη τυχόν νέας επιδημικής προσβολής. 

Παράλληλα καταγγέλλει την Κυβέρνηση γιατί μέχρι σήμερα δεν προκήρυξε το μέτρο Μ08 του ΠΑΑ 2014-2020 - "Επενδύσεις στην ανάπτυξη δασικών περιοχών και στη βελτίωση της βιωσιμότητας των δασών", αφήνοντας πόρους συνολικού προϋπολογισμού 103.025.652 εκ. € αναξιοποίητους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό.

Με δεδομένη την αδράνεια της Κυβέρνησης τα δύο προηγούμενα έτη σχετικά με την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής προσβολής του εντόμου στο Ν. Κοζάνης, ο βουλευτής ζητά την άμεση ενεργοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα της ευχερούς χρηματοδότησης της πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης της αναμενόμενης εντομολογικής προσβολής, που προκαλεί μεγάλη οικονομική ζημιά στην κτηνοτροφία. Παράλληλα επισημαίνει τη δυνατότητα χρηματοδότησης έρευνας και εφαρμογής βιολογικών σκευασμάτων και βιολογικών μεθόδων πρόληψης και καταπολέμησης παρόμοιων φαινομένων, προς όφελος του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης καινοτόμου επιστημονικής γνώσης στην πατρίδα μας.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 20:58