Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 20:06

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ε.Η. ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ούτε κλείνει ούτε πωλείται η ΔΕΗ”, σημείωσε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Και συνέχισε:

  • Αναγκαστήκαμε να δεχθούμε την ιδιωτικοποίηση των δύο Λιγνιτικών Μονάδων (Μελίτης και Μεγαλόπολης), λόγω της τελεσίδικης απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στα τέλη του 2016, την οποία οι Θεσμοί έθεσαν ως προαπαιτούμενο για τη 2η αξιολόγηση. “Περιορίσαμε όμως το κακό”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοφύλακτος, “μόνο στις 2 αυτές μονάδες. Η ΔΕΗ (όλη η υπόλοιπη περιουσία της, μεταξύ των οποίων και τα υδροηλεκτρικά) παραμένει στο Δημόσιο, όπως και στο Δημόσιο παραμένει ο ΑΔΜΗΕ, κάτι πολύ σημαντικό”.

  • Αντίθετα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είχαν συμφωνήσει και ψηφίσει σχετικό νόμο για πλήρη ιδιωτικοποίηση του 1/3 της ΔΕΗ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (περιουσιακά στοιχεία, λιγνιτικές μονάδες, υδροηλεκτρικά εργοστάσια), καθώς και την ιδιωτικοποίηση των δικτύων (ΑΔΜΗΕ), χωρίς μάλιστα να υπάρχει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

  • Και σήμερα η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθούν να πιστεύουν στο σχέδιο της Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, που είναι πολύ χειρότερο από την ιδιωτικοποίηση δύο μονάδων. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο Κ. Μητσοτάκης τοποθετείται πάντοτε με εχθρικό τρόπο σε βάρος των εργαζομένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ.

     

    Ο κ. Θεοφύλακτος στάθηκε σε πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν το Νομό Κοζάνης και τη Δ. Μακεδονία και τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψιν από την Κυβέρνηση, συγκεκριμένα:

  • Στην πληρέστερη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Στην κατάργηση του 'δουλεμπορίου' μέσω των εργολάβων και την Προκήρυξη νέων θέσεων εργασίας (μόνιμες ή 8μηνα) από τη ΔΕΗ,

  • Στη δέσμευση του ιδιώτη από την ελληνική και ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία,

  • Στην ουσιαστική ενίσχυση του τοπικού πόρου ανάπτυξης είτε ως τελικώς καταβαλλόμενο ποσό είτε με την προσθήκη νέων χρηματοδοτικών εργαλείων.

     

“Τις βελτιώσεις αυτές τις περιμένουμε και εμείς και οι περιοχές μας τις επόμενες ημέρες από την Κυβέρνηση”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης, κ. Θεοφύλακτος.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 20:19