Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 01:04

Μουμουλίδης εναντίον Τζάκρη και πρύτανη του ΕΑΠ: μιλά για μεθόδευση και προσβλητική πράξη εις βάρος της τοπικής κοινωνίας, ενώ αθωώνει πολιτικά την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας!

Μουμουλίδης «Προσβλητικός για την Κοζάνη ο τρόπος αλλαγής έδρας του ανοιχτού Πανεπιστημίου»

Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε χθες από τα ΜΜΕ[!!!] την απόφαση αλλαγής έδρας του παραρτήματος

του Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με την είδηση η έδρα μεταφέρεται από την Κοζάνη στην Έδεσσα.
Πρόκειται για πράξη που αιφνιδιάζει, προσβάλει και προβληματίζει. Πρόκειται για πράξη που δεν έχει προηγούμενο και δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά τα οποία πρέπει να απαντηθούν.
Σέβομαι το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου, δεν μπορώ όμως να μην επισημάνω την μεθόδευση αυτής της επιλογής. Κανείς από τους άμεσα ενδιαφερόμενους [ Δημοτική αρχή, Υπουργείο κ.ά.] δεν γνώριζε και ουδέποτε ενημερώθηκε για τις προθέσεις των αρμοδίων και επομένως η ενέργεια αυτή αποτελεί έλλειψη σεβασμού και προς τους θεσμούς της περιοχής.
Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Είναι κατάκτηση της κοινωνίας και όσοι το υπηρετούν οφείλουν να σέβονται και να λειτουργούν στο φως. 
Προσβάλει την λειτουργία των θεσμών και δημιουργεί ερωτηματικά η πομπώδης ανακοίνωση για την αλλαγή έδρας, συνοδευόμενη από φωτογραφικό υλικό με πολλούς αποδέκτες.
Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αν και δεν έχει καμμιά ευθύνη για αυτή την ενέργεια, οφείλει να επισημάνει και να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν της, τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης, που δεν έχει προηγούμενο. 
Οφείλω επίσης να επισημάνω πως οι εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας καθυστερούν επικίνδυνα. Είναι προφανές πως ο χρόνος «στενεύει» και είναι εις βάρος της προοπτικής του Πανεπιστημίου και της περιοχής.
Η αναβάθμιση, μετεξέλιξη και ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και η συμβολή του στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής , είναι μονόδρομος και αυτή την προοπτική θα υπερασπιστούμε δυναμικά, με κάθε κόστος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 01:20