Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 03 Ιουνίου 2018 10:22

Γ. Θεοφύλακτος για παράρτημα ΕΑΠ: "είναι μιά απόφαση που μπορεί να αναστραφεί"

Εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μου για την χωρίς καμία προειδοποίηση, διαβούλευση ή ενημέρωση, ανακοίνωση της μεταφοράς της έδρας του Παραρτήματος ΕΑΠ Δ. Μακεδονίας από την Κοζάνη στην Έδεσσα (!).

Έχω ήδη απευθυνθεί στα αρμόδια όργανα της Κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από την πρώτη στιγμή, και πριν την επίσκεψή του στην Κοζάνη, ήλθα σε επαφή με τον ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας.

Είναι ιδιαίτερα οξύμωρο η έδρα του Παραρτήματος Δ. Μακεδονίας να μεταφέρεται ... εκτός Δ. Μακεδονίας  - και τούτο ίσως εγείρει και νομικά ζητήματα.

Οι δικαιολογίες που 'διέρρευσαν' για δήθεν κτιριακό έλλειμμα στην Κοζάνη, θα μπορούσαν και μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Μπορεί το ΕΑΠ να είναι αυτόνομο διοικητικά και νομικά, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι πολιτικά ή κοινωνικά. Η είδηση της επίσκεψης του Προέδρου του ΕΑΠ στην Κοζάνη τις επόμενες ημέρες είναι σε καλή κατεύθυνση, θα έπρεπε όμως σίγουρα να γίνει πριν τη λήψη αποφάσεων.

Είναι μία απόφαση που μπορεί και πρέπει να αναστραφεί - ας αναλογιστούμε ότι το ΕΑΠ θα μπορούσε να ιδρύσει ένα παράρτημα, εάν το έκρινε αναγκαίο, χωρίς να καταργήσει κάποιο άλλο.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Θεοφύλακτος

Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ)

Δικηγόρος

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Ιουνίου 2018 10:25