Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 17:23

Καταχειροκροτήθηκε στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο απο το ΕΛΚ και του σοσιαλδημοκράτες η συμφωνία Ελλαδας FYROM για το όνομα

Πρόβλημα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), από την στάση που έχει κρατήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στην συμφωνία με την ΠΓΔΜ, αποκάλυψε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου

μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Σήμερα κατά την έναρξη της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανακοίνωσε την συμφωνία και χειροκροτήθηκε από όλες σχεδόν τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου συμπεριλαμβανομένης της πτέρυγας του ΕΛΚ, όπου ανήκει η ΝΔ. Στην συνέχεια έκανε μια παρέμβαση ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, από την Νέα Δημοκρατία. Η παρέμβασή του, που ήταν ήξεις αφίξεις και έλεγε ότι δεν πρέπει η συμφωνία να διχάσει τον ελληνικό λαό, αποδοκιμάστηκε και δεν χειροκροτήθηκε από κανέναν ευρωβουλευτή του ΕΛΚ», μετέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προσέθεσε ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντέιβιντ ΜακΑλιστερ, που είναι μέλος του ΕΛΚ, χαιρέτησε την συμφωνία και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τηρήσει αυτά που του είχε πει την προηγούμενη εβδομάδα περί υπεύθυνης αντιπολίτευσης. «Ο κ. Μητσοτάκης είναι πλήρως απομονωμένος από το ΕΛΚ και αυτό φάνηκε στην σημερινή συζήτηση», παρατήρησε ο ευρωβουλευτής, σημειώνοντας ότι συντηρητικός ευρωβουλευτής του είπε σε κατ’ ιδίαν συζήτηση ότι «εάν ζούσε σήμερα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα ψήφιζε και με τα δυο χέρια την συμφωνία».

Επίσης, όπως αποκάλυψε ο Στέλιος Κούλογλου, η επιφυλακτική στάση του Κινήματος Αλλαγής απέναντι στην συμφωνία, προκάλεσε αντιδράσεις και στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. «Οι σοσιαλδημοκράτες έβγαλαν χθες, σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, μια θριαμβευτική ανακοίνωση με την οποία επαινούσαν την ελληνική κυβέρνηση και τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο ίδιος ο πρόεδρος της ευρωομάδας των σοσιαλιστών και δημοκρατών, ο Ούντο Μπούλμαν, που υποστηρίζει σθεναρά την συμφωνία, όταν του μετέφεραν τις διαφωνίες στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, είπε ‘φέρτε μου όποιον αντιδρά, να του μιλήσω εγώ’», είπε ο ευρωβουλευτής και σχολίασε ότι «όπως φαίνεται οι σχέσεις του Κινήματος Αλλαγής και της Φώφης Γεννηματά με την ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών βρίσκονται σε δύσκολη θέση».

Τέλος, αναφορικά με τις αντιδράσεις του Προέδρου της γειτονικής χώρας, Γκεόργκι Ιβάνοφ, ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε ότι οι αρμοδιότητές του είναι περιορισμένες και δεν μπορεί να εμποδίσει την συμφωνία. «Βέβαια, μένει να φανεί πως θα κυρωθεί αυτή από τον λαό της γείτονος. Οι άνθρωποι εκεί έχουν αποποιηθεί αυτές τις αηδίες περί Μέγα Αλέξανδρου που έλεγαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τους και θέλουν να ζήσουν καλύτερα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής συμπληρώνοντας ωστόσο πως «ακόμη και να απορριφθεί η συμφωνία στην γείτονα, για εμάς είναι win-win καθώς με την επίτευξή της η διεθνής εικόνα της Ελλάδας αλλά και του Αλέξη Τσίπρα ήδη αναβαθμίστηκαν. Όμως καλό θα ήταν να κλείσει αυτό το κεφάλαιο και να προχωρήσουμε μπροστά».

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 17:31