Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018 10:10

Στους Ψαράδες γράφεται ιστορία

Στο μικρό ακριτικό χωρίο Ψαράδες στην Μ. Πρεσπα σε λίγη ώρα θα υπογραφτεί η συμφωνία από τους δύο υπουργούς εξωτερικών των δύο χωρών Ελλάδας και FYROM ρυθμίζοντας μια εκκρεμότητα που ταλάνισε τις σχέσεις των δύο χωρών.  Η υπογραφή της συμφωνίας στο γραφικό τοπίο των Πρεσπών έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων δημοσιογράφων τηλεοπτικών συνεργείων από την Ευρώπη τις ΗΠΑ και την Ασία που έφτασαν από χθες στην περιοχή και καταφθάνουν ακόμη και σήμερα.  Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, δυνάμεις της αστυνομίας με την υποστήριξη των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούν στην Πρέσπα σε απόσταση τουλάχιστον 70 χιλιομέτρων ενώ έχει αποκλειστεί κάθε πρόσβαση ακόμη και χωματόδρομου που μπορεί να οδηγήσει στην περιοχή. Εικοσιπέντε χιλιόμετρα από τους Ψαράδες στο χιονοδρομικό κέντρο της Βίγλας θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πού διοργανώνουν σύλλογοι αποδήμων σε συνεργασία με δήμους της βόρειας Ελλάδας.

Στην παραλία του προβλήτα στην Μ Πρέσπα έχει στηθεί μια τεράστια σκηνή όπου θα φιλοξενήσει τις πρωθυπουργικές αντιπροσωπείες των δύο χωρών καθώς και τους υψηλούς προσκεκλημένους από τον ΟΗΕ και την ΕΕ.

Η υπογραφή της συμφωνίας θα γίνει με φόντο την λίμνη της μεγάλη Πρεσπας και τα χωριά της ΦΥΡΟΜ.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Έλληνα πρωθυπουργό θα αφιχθούν στην περιοχή του φυλακίου της Κούλας Πρεσπών ανάμεσα στην μικρή και την μεγάλη Πρέσπα με ελικόπτερο Σινουκ της Αεροπορίας Στρατού. Επίσης με τον ίδιο τρόπο θα αφιχθούν οι ξένοι επίσημοι όπου ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας θα αναλάβουν την μεταφορά, του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, της ύπατης εκπροσώπου της Ε.Ε., Φεντερίκα Μογκερίνι, του Ευρωπαίου επιτρόπου, Γιοχάνες Χαν, ενώ εκκρεμεί η παρουσία του  γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος εάν δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί λόγω αλλαγής του προγράμματος, θα στείλει αντιπρόσωπό του. 

Ο πρωθυπουργός της FYROM Ζόραν Ζάεφ, ο υπουργός των Εξωτερικών και η συνοδεία τους θα φτάσουν με ταχύπλοο απο το χωριο Οτέσοβο οπου θα τους υποδεχτούν στους Ψαραδες. 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018 16:04