Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018 16:28

Μ. Νίμιτς: Επέδειξαν πολιτικό θάρρος και όραμα οι Τσίπρας και Ζάεφ

"Σήμερα έχω τα γενέθλια μου. Ως προς τον δικό μου ρόλο λέω στην οικογένεια μου ότι δεν θέλω να μου κάνουν δώρα, θα μου κάνουν δώρα οι δύο πρωθυπουργοί",

είπε ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος πήρε τον λόγο αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ στους Ψαράδες της Μεγάλης Πρέσπας.

Ο κ. Νίμιτς συνεχάρη προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ, λέγοντας "εκφράζω προσωπικά τα θερμά μου συγχαρητήρια στους μεγάλους αυτούς ηγέτες της περιοχής" και συνέχισε: "Οι ηγέτες αυτοί επέδειξαν πολιτικό θάρρος, στρατηγικό όραμα. Δεν βρίσκει κανείς πολύ συχνά πολιτικό θάρρος και στρατηγικό όραμα θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για την ύπαρξη τέτοιας ποιότητας ηγετών σε αυτές τις δύο χώρες".

Για τη συμφωνία είπε ότι "ικανοποιεί τα στρατηγικά συμφέροντα των δύο χωρών".

Ο κ. Νίμιτς δήλωσε ότι είναι τιμή και χαρά του που εργάστηκε και συνυπέγραψε αυτή τη συμφωνία και σημείωσε: "Η διαδικασία ήταν μακρά και δυσχερής, πιστεύω, όμως, πως η επεξεργασία των προβλημάτων αυτών επί σειρά ετών οδήγησε σε μια συμφωνία που είναι δίκαιη και έντιμη και μπορεί να εφαρμοστεί για την επιτυχία όχι μόνο μεταξύ στις σχέσεις δύο κρατών αλλά και ως παράδειγμα για την περιοχή, την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο, πως δυο γειτονικές χώρες μπορούν να επιλύσουν ένα πρόβλημα, αν καταβάλλουν προσπάθεια".

Όσο για τον εαυτό του, με φανερή ικανοποίηση, ο κ. Νίμιτς παρατήρησε: "Με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας έχει ολοκληρωθεί τυπικά ο καθήκον μου. Υπάρχουν, όμως, τέσσερις άνθρωποι και οι κυβερνήσεις τους οι οποίοι θα μεριμνήσουν για την επιτυχή εφαρμογή της και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης".

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018 16:30