Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 18:53

Το νέο βίντεο του Α. Τσίπρα με τον Ζ. Ζάεφ που έδωσε στην δημοσιότητα το Μαξίμου

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε στον λογαριασμό του στο facebook βίντεο με τη συνομιλία που είχε με τον Ζόραν Ζεφ για να κλειστεί το ραντεβού στις Πρέσπες. 

 "Ζόραν, ξέρεις την περιοχή των Πρεσπών;", λέει ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλώντας στα αγγλικά, σε ανοικτή ακρόαση από το κινητό του, με τον Ζόραν Ζάεφ. "Θα αντιμετωπίσεις δυσκολίες. Θα αντιμετωπίσω δυσκολίες, αλλά μια μέρα η Ιστορία θα μας δικαιώσει", αναφέρει ο πρωθυπουργός στον ομόλογό του της πΓΔΜ.

Πρόκειται για απόσπασμα τηλεφωνικής συνομιλίας του Αλέξη Τσίπρα με τον ομόλογό του της πΓΔΜ στο πλαίσιο των συζητήσεων τους πριν από την υπογραφή της Συμφωνίας στις Πρέσπες, το οποίο περιλαμβάνεται σε βίντεο με το οποίο συνοδεύει ο πρωθυπουργός αναρτήσεις του στο Twitter σχετικά με τη Συμφωνία για τις Πρέσπες.

Στο βίντεο περιλαμβάνονται πλάνα, μεταξύ άλλων, του πρωθυπουργού με συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου και της εν λόγω τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον κ. Ζάεφ, καθώς επίσης και στιγμιότυπα από την τελετή υπογραφής της συμφωνίας στις Πρέσπες, στις 17 Ιουνίου.

"H Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία προβλέπει τη μετονομασία της πΓΔΜ σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας erga omnes, αποτελεί μια μεγάλη διπλωματική νίκη. Η Ελληνική Κυβέρνηση υπερασπίστηκε τις κόκκινες γραμμές της εθνικής μας θέσης που διαμορφώθηκε τα τελευταία 20 & πλέον χρόνια", τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας στις διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σημειώνει ότι "με τη Συμφωνία κατοχυρώνουμε πάγιες ελληνικές διεκδικήσεις που αφορούν όχι μόνο το εθνικό μας παρελθόν, αλλά και το παρόν και το μέλλον. Μιας ισχυρής Ελλάδας, φάρου πολιτισμού, ιστορίας & αξιών, μιας Ελλάδας πυλώνα σταθερότητας στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Ευρώπη". Προσθέτει ότι "ανοίγουμε παράθυρο αλληλεγγύης, φιλίας και συνεργασίας, ευημερίας και συνανάπτυξης μεταξύ των λαών μας" και πως "με τη Συμφωνία αυτή η πατρίδα μας εδραιώνεται ως ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και ως πραγματικός πυλώνας σταθερότητας σε μια βαθιά πληγωμένη περιοχή."

Στην ανάρτησή του, ο κ. Τσίπρας παραπέμπει στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού όπου αναφέρεται εκτενώς στη Συμφωνία.

Ειδικότερα, με τίτλο: "Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια μεγάλη διπλωματική νίκη και μια μεγάλη ιστορική ευκαιρία", σημειώνεται ότι "η Ελληνική Κυβέρνηση υπερασπίστηκε στο ακέραιο όλες τις κόκκινες γραμμές της, όλες τις κόκκινες γραμμές της εθνικής μας θέσης, όπως αυτή διαμορφώθηκε τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια".

Τονίζεται πιο συγκεκριμένα πως "με τη Συμφωνία των Πρεσπών η οποία προβλέπει την μετονομασία της πΓΔΜ σε Δημοκρατία της SevernaMakedonija (Σεβέρνα Μακεντόνιγια), δηλαδή στη γλώσσα μας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, μπαίνει οριστικό τέλος στον αλυτρωτισμό που ενέχει η σημερινή Συνταγματική τους ονομασία".

"Οι 140 χώρες που σήμερα αναγνωρίζουν τους γείτονες μας ως Μακεδονία, θα τους αναγνωρίζουν εφεξής με το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» καθώς το όνομα αυτό θα ισχύει erga omnes - έναντι όλων, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Για πρώτη φορά προβλέπεται ότι οι Βόρειοι Γείτονές μας δεν έχουν και δεν μπορούν να διεκδικήσουν στο μέλλον καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό της Μακεδονίας", αναφέρεται.

Επιπλέον, σημειώνεται πως "η Συμφωνία, επίσης, προβλέπει ότι η υπηκοότητα που θα αναγράφεται στα ταξιδιωτικά έγγραφα των γειτόνων μας δεν θα είναι: Μακεδόνας σκέτο, όπως μέχρι σήμερα, αλλά: Μακεδόνας / Πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας. Η Ελλάδα θα αναγνωρίζει την υπηκοότητα των γειτόνων πολιτών ως «πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας».

"Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια μεγάλη διπλωματική νίκη, αλλά και μια μεγάλη ιστορική ευκαιρία. Η Ελληνική Κυβέρνηση υπερασπίστηκε στο ακέραιο όλες τις κόκκινες γραμμές της, όλες τις κόκκινες γραμμές της εθνικής μας θέσης, όπως αυτή διαμορφώθηκε τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια", αναφέρεται στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού και, τέλος, τονίζεται: "Κατοχυρώνουμε, πάγιες ελληνικές διεκδικήσεις, που αφορούν όχι μόνο για το εθνικό μας παρελθόν, αλλά και το παρόν και το μέλλον μας. Μιας ισχυρής Ελλάδας, φάρου πολιτισμού, ιστορίας αλλά και αξιών, μιας Ελλάδας Πυλώνα σταθερότητας στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Ευρώπη".

πηγη: APE MPE.GR

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 18:59