Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018 08:55

Δ. Κουτσούμπας απο Πρέσπες: Ο λαός έχει τη δύναμη να αντεπιτεθεί απέναντι στο νέο κύμα εξαπατήσεων

«Είναι μεγάλη χαρά, μεγάλη συγκίνηση, που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στις Πρέσπες, για τα "Πρέσπεια", σε μια εκδήλωση με ποίηση του μεγάλου Γιάννη Ρίτσου, με μουσική Μίκη Θεοδωράκη,

με ερμηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα και τους συνεργάτες του και βεβαίως πρέπει να πω ότι νιώθουμε ιδιαίτερη συγκίνηση - η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ - γιατί φέτος συμπίπτουν τα "Πρέσπεια" με τον γιορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του κόμματός μας. Και βεβαίως θα είναι και μια τιμή σε όσους έδωσαν τη ζωή τους, αγωνίστηκαν, για να "ανθρωπέψει ο άνθρωπος", σε όσους "κέρασαν ρακή το θάνατο", που λέει και ο ποιητής και απόδειξαν ότι ένας μικρός λαός μπορεί και χωρίς όπλα, χωρίς βόλια να "σπέρνει του κόσμου το ψωμί" και να δίνει στον κόσμο το ψωμί και την ειρήνη, την ελευθερία και την ανθρωπιά» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στα «Πρέσπεια '18».

«Από εκεί και πέρα πιστεύουμε ότι οι εξελίξεις είναι δύσκολες, ο λαός μας όμως έχει αντοχές και κυρίως έχει τη δύναμη να αντιπαλέψει και να αντεπιτεθεί απέναντι στο νέο κύμα καλλιέργειας αυταπατών και στο νέο κλίμα νέων εξαπατήσεων, που δυστυχώς η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν έχει βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια» πρόσθεσε στη δήλωσή του ο κ. Κουτσούμπας.

Απαντώντας σε ερώτηση «επειδή φέτος οι εκδηλώσεις (σσ στα "Πρέσπεια '18") είναι αφιερωμένες στη λήξη του εμφυλίου πολέμου, θα ήθελα να μου πείτε, πραγματικά έληξε ο εμφύλιος;» ο κ. Κουτσούμπας είπε «η τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ, την οποία αγκάλιασε ο λαός εδώ της περιοχής των Πρεσπών, ευρύτερα όλης της βόρειας Ελλάδας και όλης της χώρας μας, ήταν μια κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην πατρίδα μας, τον προηγούμενο αιώνα. Και βέβαια ξέρετε ότι κάθε εμφύλιος είναι και ταξικός πόλεμος. Ο ταξικός πόλεμος δε σταματά και δεν πρόκειται να σταματήσει όσο πάνω σε αυτή τη γη, σε αυτό τον πλανήτη, υπάρχει αδικία, εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο».

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018 08:57