Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 08:54

O Σ. Κούλογλου για την καταδίκη Ουγγαρίας: Κερδήθηκε μια μάχη αλλά όχι ο πόλεμος κατά της ακροδεξιάς

Στην σημερινή ψηφοφορία για την καταδίκη της Ουγγαρίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για σωρεία παραβιάσεων των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «κερδήθηκε μια μάχη κατά της ακροδεξιάς αλλά όχι ο πόλεμος. Ο αριθμός των ψήφων υπέρ του Ορμπάν ήταν

μεγάλος (448 υπέρ της καταδίκης της Ουγγαρίας, 197 κατά και 48 άποχες), γεγονός που καταδεικνύει την αυξανόμενη δύναμη της ακροδεξιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και καθιστά απαραίτητη τη λήψη μέτρων εναντίον της», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μετά την ψηφοφορία.
 
O ευρωβουλευτής επεσήμανε πως στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η ακροδεξιά θα είναι ενισχυμένη και για αυτό απαιτούνται πλατύτερες συμμαχίες προκειμένου να προστατευθούν τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα. «Σε όλες τις αποφάσεις που παίρνουμε στο Ευρωκοινοβούλιο με κοινωνικό χαρακτήρα η ακροδεξιά είναι απέναντι. Η λήψη τέτοιων μέτρων θα είναι ακόμη πιο δύσκολη στην επόμενη ευρωβουλή. Για τον λόγο αυτό πρέπει να υπάρξουν προοδευτικές συμμαχίες δυνάμεων που αντιμάχονται τις θέσεις της ακροδεξιάς», εξήγησε.
 
Η άνοδος της ακροδεξιάς αποδίδεται από πολλούς στο προσφυγικό, όμως αυτό «έπαιξε έναν καταλυτικό ρόλο σε ένα γενικότερο κλίμα ανασφάλειας κα φόβου που έχουν δημιουργήσει στους πολίτες οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, προσθέτοντας πως «στην Σουηδία για παράδειγμα, βγήκαν αφίσες που καλούσαν φοιτήτριες, οι οποίες αδυνατούσαν να πληρώσουν τα έξοδα σπουδών τους να βρουν κάποιον μεγαλύτερο σε ηλικία άντρα να το κάνει για αυτές. Όταν στις πλέον ευημερούσες χώρες βλέπουμε έντονες κοινωνικές ανισότητες και μεγάλη εργασιακή ανασφάλεια τότε αυξάνεται και η οργή των πολιτών και ο φόβος. Σε αυτή την κατάσταση είναι πολύ ευάλωτοι στην ρητορική της ακροδεξιάς που θα ρίξει το φταίξιμο στους μετανάστες».
 
Την ίδια στιγμή, οι χώρες της Δύσης που κατέστρεψαν την Αφρική την περίοδο της αποικιοκρατίας, προκάλεσαν το χάος στην Λιβύη και την Συρία, ή δημιούργησαν το τέρας του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ «αρνούνται να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες. Σε μια εκπομπή που είχα βρεθεί μάλιστα με έναν Γάλλο ακροδεξιό, εκείνος υπερασπίστηκε την αποικιοκρατία λέγοντας ότι ‘είχε και καλά’», τόνισε ο Στ. Κούλογλου.
 
Μπροστά στην απαίτηση να μπει ένα τείχος στην ακροδεξιά, «ευρωβουλευτές από την Αριστερά, τους σοσιαλιστές και τους Πρασίνους έχουμε συγκροτήσει την Προοδευτική Συμμαχία, που σκοπό έχει την διαμόρφωση μιας ευρύτερης συμμαχίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς η Αριστερά από μόνη της, ελλείψει δυνάμεων, δεν μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση που άφησε πίσω της η κρίση για τους Ευρωπαίους πολίτες», δήλωσε ο ευρωβουλευτής απορρίπτοντας τα σενάρια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετακινηθεί από την Ευρωπαϊκή Αριστερά προς τους σοσιαλιστές. «Θα πρέπει να ρωτήσετε όμως το ΚΙΝΑΛ γιατί επιμένει να είναι μέλος τους όταν ο επικεφαλής τους, Ούντο Μπούλμαν, μιλά με τόσο θετικά λόγια για την ελληνική κυβέρνηση ενώ η κα Γεννηματά ζητά να φύγει».

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 08:57