Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 18:07

Ικανοποίηση Σέλτσα για την συνέχιση λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου

Βουλευτής Κώστας Σέλτσας: Ο ΑΗΣ Αμυνταίου θα συνεχίσει να λειτουργεί

Μετά την ένταξη της λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα,

γίνεται σαφές ότι οι μονάδες του Αμυνταίου εντάσσονται στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας και θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σταθάκης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Η απόσυρση του ΑΗΣ Αμυνταίου θα δημιουργούσε σοβαρά ζητήματα στον ενεργειακό εφοδιασμό ολόκληρης της χώρας. Για τον λόγο αυτό αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την περιβαλλοντική και ενεργειακή αναβάθμιση του σταθμού. Με τον τρόπο αυτό θα πετύχουμε την παράταση της λειτουργίας του ενισχύοντας τη ΔΕΗ αλλά και εξασφαλίζοντας την Τηλεθέρμανση της περιοχής του Αμυνταίου, για την οποία ούτως η άλλως γίνονται και άλλες σημαντικές επενδύσεις, όπως η μονάδα βιομάζας 25 MW από τη «ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ».

Η συνέχιση λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου είναι η καλύτερη δυνατή εξέλιξη. Πρόκειται για ένα κομβικής σημασίας ζήτημα για την λιγνιτική παραγωγή, τους εργαζόμενους αλλά και την ευρύτερη περιοχή. 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 18:10