Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 17:54

Τριμερής συνάντηση Κρέτσου - Παναγιωτάκη και Μουμουλίδη για την δημιουργία στούντιο οπτικοακουστικών παραγωγών στον ΑΗΣ Πτολεμαϊδας

 Μουμουλίδης: «Η περιοχή μας μπορεί να αποκτήσει ένα κορυφαίο αναπτυξιακό έργο με την δημιουργία στούντιο οπτικοακουστικών παραγωγών στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας»

Συνάντηση στο Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, μεταξύ του Υφυπουργού κ. Λευτέρη Κρέτσου, του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ κ. Μανώλη Παναγιωτάκη και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης κ. Θέμη Μουμουλίδη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου.

Στην συνάντηση συζητήθηκε το σχέδιο δημιουργίας στούντιο και εγκαταστάσεων επεξεργασίας οπτικοακουστικών παραγωγών, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, με την σύμπραξη ΔΕΗ, αυτοδιοίκησης και ιδιωτών.

Ο υφυπουργός κ. Λευτέρης Κρέτσος, αναφέρθηκε στην ύπαρξη όλων των προϋποθέσεων για την δημιουργία και λειτουργία των εν λόγω εγκαταστάσεων, δεδομένου του νέου νομοθετικού πλαισίου που δημιουργείται στον τομέα των οπτικοακουστικών παραγωγών από την ηγεσία του Υπουργείου. Επίσης αναφέρθηκε στα χρηματοοικονομικά εργαλεία που υπάρχουν για την πραγματοποίηση του εν λόγω έργου.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης εξέφρασε την διάθεση και επιθυμία της ΔΕΗ να συνδράμει στην δημιουργία του εν λόγω αναπτυξιακού έργου, συμμετέχοντας στο εγχείρημα με τις κτιριακές εγκαταστάσεις αλλά και άλλες εκτάσεις για τα γυρίσματα των παραγωγών.

Η χώρα μας είναι πλέον, ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς κινηματογραφικών παραγωγών, γεγονός που αναμένεται -μέσω των αναπτυξιακών πολιτικών του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής-, να κορυφωθεί  τα επόμενα χρόνια.

Η δημιουργία του εν λόγω έργου, αποτελεί το σημαντικότερο μετά την ΔΕΗ αναπτυξιακό έργο για την περιοχή. Η υλοποίηση του, θα αποτελέσει κορυφαία, σε εθνικό επίπεδο,  οικονομική δρασηριότητα στην μεταλιγνιτική εποχή που διανύει η περιοχή, με την δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας, αλλάζοντας θεαματικά τον αναπτυξιακό χάρτη και την ποιότητα ζωής.

Ο βουλευτής κ. Θέμης Μουμουλίδης επισήμανε, πως η περιοχή μπορεί να αποκτήσει ένα σύγχρονο αναπτυξιακό «εργαλείο», με την δημιουργία στούντιο αλλά και εργαστηρίων επεξεργασίας οπτικοακουστικών παραγωγών στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και αλλού. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης  του εν λόγω έργου, θα σημάνει για την περιοχή μια νέα εποχή, που θα δημιουργήσει επενδυτική εξωστρέφεια και σημαντικές θέσεις εργασίας σε δεκάδες ειδικότητες, θα συγκρατήσει την «φυγή» νέων ανθρώπων και θα δημιουργήσει μια νέα ελκυστική προοπτική για εκατοντάδες φοιτητές, στο νέο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που αναμένεται να προκύψει μετά την συνένωση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, με την ενδεχόμενη δημιουργία τμημάτων οπτικοακουστικών επαγγελμάτων, στα οποία η χώρα υπολείπεται σημαντικά.

Ο τομέας των οπτικοακουστικών παραγωγών, αποτελεί παγκοσμίως μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές δραστηριότητες. Οι εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας μπορούν να προσελκύσουν διεθνές ενδιαφέρον των παραγωγών εταιρειών οπτικοακουστικών έργων, δίνοντας νέα χαρακτηριστικά και προοπτικές στην περιοχή.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε από την πλευρά του Υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Λευτέρη Κρέτσου, η δημιουργία Film Office, σημαντικού αναπτυξιακού εργαλείου,   στη Δυτική Μακεδονία μέχρι την άνοιξη του 2019.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 17:59